Simyo

Simyo is een dochterbedrijf van KPN. In 2005 werd het bedrijf opgezet om klanten die niet zoveel bellen, sms’en en mobiel internetten. Dat kan al vanaf een paar euro per maand. Het is dan ook een zogenoemde prijsvechter. Uiteraard gaat het hierbij om een sim only abonnement zonder mobiele telefoon. Oorspronkelijk bedoeld als alternatief voor klanten die op dit moment prepaid bellen. Alle klanten worden aangesloten op het betrouwbare KPN netwerk. Bij Simyo sim only regel je alles rondom je mobiele telefoon zelf. Dit doe je makkelijk en snel online via de website van de provider.

Een sim only abonnement afsluiten

Via Simyo sim only kan je alleen een abonnement zonder toestel afsluiten. Het voordeel hiervan is dat je geen lening hoeft af te sluiten voor een nieuw toestel. Simpelweg omdat je er geen toestel bij neemt. Je voorkomt zo een BKR registratie als je toestel duurder is dan € 250. Nog een voordeel is dat je vaste lasten een stuk lager zijn. Je hoeft niet iedere maand je toestellening te betalen en je krijgt korting op de maandelijkse kosten. Je kan ook kiezen voor maandelijks opzegbaar of een looptijd van een jaar. Een langere looptijd betekent dat je per maand een lager bedrag betaalt. Je kan je abonnement helemaal zelf samenstellen via de website. Eventueel kan je dit elke maand weer wijzigen. Bijvoorbeeld als je extra belminuten of data nodig hebt. Onbeperkt bellen/smsen is een optie, maar helaas kan je geen onbeperkt data kiezen. Zoals gezegd richt deze provider zich met name op smartphonegebruikers die niet extreem veel data nodig hebben. Daar zijn de tarieven ook op afgestemd. Ben jij iemand die vooral bereikbaar wil zijn en slechts af en toe data verbruikt? Dan is een prepaid simkaart misschien een goed alternatief. Bij de prepaidkaarten kan je maandbundels nemen. Je kan zo voordelig bellen en internetten op het netwerk van KPN. Wil je overstappen naar een met nummerbehoud? Dat wordt dan ook gewoon kosteloos geregeld.

Netwerk

Simyo is een virtuele provider. Dit wil zeggen dat ze geen eigen netwerk hebben of winkels waar je een abonnement kan afsluiten. Het bedrijf is onderdeel van KPN en maakt gebruik van het KPN netwerk. Dankzij het betrouwbare netwerk van KPN blijf je bereikbaar en kan je snel internetten. Qua bereik is KPN het 2e netwerk van Nederland. Je hebt bijna in het hele land een uitstekend bereik en toegang tot 4G internet. Klanten geven het netwerk volgens een onderzoek van de consumentenbond een 8,5. Ze zijn tevreden over het bereik en vooral over de snelheid van het internet. Gemiddeld geven klanten de provider daarvoor een 8,9. 4G internet is bij Simyo sim only standaard inbegrepen bij je abonnement. Je betaald hier niets extra’s voor. Gemiddeld downloaden klanten met 20 mb per seconde en uploaden ze met 10 mb per seconde. Uiteraard moet je toestel wel 4G ready zijn om er gebruik van te maken. Als je mobiel niet klaar is voor 4G, dan maak je automatisch gebruik van het 3G netwerk.

Klantenservice

Volgens onafhankelijke testen is Simyo al een paar jaar op rij uitgeroepen tot beste sim only provider van Nederland. De klantenservice krijgt zelfs een 9,4 bij de consumentenbond. Je kunt alles snel en makkelijk regelen via de website of speciale app. Loop je ergens tegenaan? Kijk gerust eens bij de meest gestelde vragen op de website. Staat je vraag er niet tussen, maar is deze welSimrij algemeen? Je kan je vraag stellen op het forum. Op het forum kan je vraag beantwoord worden door andere klanten. Binnen één werkdag geeft een medewerker zelf antwoord op je vragen op het forum. Ze hebben ook een speciaal social media team. Je kan via het social media team je vragen stellen via Facebook, Twitter en Whatsapp. Als je vraag geen haast heeft kan je deze per mail stellen. Binnen drie werkdagen krijg je antwoord op je vragen. Als je direct antwoord wil op je vragen, dan kan je altijd even bellen. De klantenservice is telefonisch iedere werkdag bereikbaar. Je kan de klantenservice zelfs in de avonduren bellen. Je kan Simyo sim only bereiken via een 0800 nummer. De klantenservice is zo voor iedereen gratis bereikbaar.