Robin Mobile sim only

Uit onvrede over de vaak ondoorzichtige aanbiedingen, voorwaarden en beperkte bel- en databundels bij andere mobiele providers werd Robin Mobile opgericht. Het bedrijf was ontevreden over de hoge kosten als je over je bundel heenging. In 2012 besloten ze met een knipoog naar Robin Hood een nieuwe provider op te richten. Ze besloten het dan ook duidelijk anders aan te pakken. Voor een vast bedrag per maand bel, internet en sms je altijd onbeperkt. Je hebt dus nooit te maken met extra kosten omdat je over de bundel heengaat. Het was is de eerste mobiele provider, waarbij elke klant onbeperkt belt, mobiel internet voor één prijs. Inmiddels hebben Tele2 en T-Mobile ook dergelijke aanbiedingen, maar wel tegen een hoger tarief.

Een Robin Mobile Sim only abonnement

Een Robin Mobile Sim Only abonnement is altijd zonder toestel. Je moet dus zelf een toestel regelen. Het voordeel hiervan is dat je een scherpe prijs betaald en je geen toestellening hoeft af te sluiten. In ruil daarvoor krijg je voor een vast bedrag per maand onbeperkt bellen, sms’en en internetten. Je kan nooit meer buiten de bundel gaan, doordat alles onbeperkt is. Dit wordt het junior abonnement genoemd en wordt standaard geleverd met 3G internet tot 2 Mb per seconde. Wil je graag gebruik maken van het snelle 4G netwerk? Je kan ook een Super Snel 4G abonnement afsluiten. Daarbij krijg je toegang tot het 4G netwerk van KPN. Je kan met 15 Mb per seconde internetten. Heb je in eerste instantie voor een junior variant gekozen? Je kan elke maand je abonnement aanpassen. Je kan bijvoorbeeld de internetsnelheid verhogen, als deze toch te laag blijkt te zijn. Je zit nergens aan vast en je kan maandelijks opzeggen. Wil je overstappen? Uiteraard kan de provider de overstap voor je regelen, ook met nummerbehoud.

Netwerk

Robin Mobile Sim Only is een virtuele mobiele aanbieder. Ze hebben geen eigen netwerk of winkel waar je terecht kan. Doordat ze geen eigen netwerk hebben kunnen ze de kosten laag houden. Als zogenoemde virtuele (zonder eigen netwerk) mobiele operator maken ze gebruik van het netwerk van KPN. Standaard wordt je aangesloten op het 3G netwerk van KPN. Op het 3G netwerk heb je een datasnelheid van maximaal 2 Mbps. Dit is voldoende voor Whatsapp, maar te traag voor Facebook en het bezoeken van websites. Met de gewoon snel abbo op het 3G netwerk krijg je 4 Mbps. Het bezoeken van Facebook en websites gaat hierbij een stuk sneller. Wil je dezelfde snelheid als thuis? Op een 4G netwerk kan je snel internetten met 15 Mbps. Je kan nog kiezen voor extra snel 4G met 25 Mbps. Robin Mobile Sim Only richt zich als prijsvechter vooral op klanten die gebruik maken van onbeperkt internet, bellen en sms’en. Klanten die weinig gebruik maken van hun bundel kunnen beter voor een andere prijsvechter kiezen.

Website Robin Mobile Sim Only

Via de website van Robin Mobile Sim Only regel je al je zaken. De provider is een MVNO oftewel een virtuele provider. Ze hebben geen winkels waar je terecht kan en daardoor kunnen ze de kosten ook laag houden. Op de website zelf zijn alle voorwaarden direct helder. Als de Robin Hood onder de providers vinden ze het belangrijk om geen kleine lettertjes te hebben. Je ziet direct wat je krijgt en hoe snel je data is. Ze verstoppen zich niet voor lage snelheden. Als je slechts een 3G snelheid krijgt staat dit duidelijk aangegeven. Via de website kan je een abonnement afsluiten en overstappen. Wil je achteraf toch de snelheid van je internet verhogen? Geen probleem, je kunt het abonnement elke maand aanpassen of zelfs opzeggen als je dat wilt. Het wijzigen regel je online via de website. Elke maand krijg je via de website extra prepaid tegoed. Dit tegoed kan je gebruiken om naar 45 landen buiten Nederland te bellen of te sms’en. Via de website kan je elke maand je saldo checken. Je ziet direct hoeveel tegoed je nog hebt om een telefoontje te plegen naar het buitenland. Letwel, sinds de nieuwe roaming regelgeving in de EU van kracht gegaan is kun je je Nederlandse bel-, sms- en databundel overal in de EU gebruiken zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn.