Ben sim only

Ben begon jaren geleden als prepaid provider speciaal voor klanten die weinig bellen of smsen. Met voordelige voordeelbundels kon je een prepaid kaart aanschaffen. Al snel kwam Ben sim only erbij voor kleine abonnementen. De provider draaide op eigen zendmasten in de Randstad. In 2006 werd het bedrijf overgenomen door T-Mobile. In eerste instantie verdween het merk toen van de kaart. Een paar jaar later keerde het iconische bedrijf terug als zusterbedrijf van T-mobile. Met succes want Ben sim only abonnementen worden regelmatig beloond met awards.

Ben sim only abonnement

De abonnementen worden via de website van de provider afgesloten. Bij een sim only krijg je geen mobiele telefoon. Het voordeel van Ben sim only is dat je geen toestellening hoeft af te sluiten. Je krijgt dus geen registratie bij het BKR. Het enige nadeel is dat je zelf een toestel moet aanschaffen. In ruil voor een eigen toestel zit je nergens aan vast en kan je een voordelig abonnement afsluiten. Je kan een abonnement afsluiten voor slechts één maand, dat elke maand automatisch verlengt. Wil je er van af? Je kan voor het einde van de maand opzeggen en je zit nergens meer aan vast. Als je kiest voor een 24 maanden contract krijg je korting op de totaalprijs per maand. Bij Ben sim only stel je zelf je bundels samen. Je bepaalt zelf hoeveel belminuten, data etc. je afsluit. 4G is optioneel. De provider is gericht op klanten die weinig bellen of gebruik maken van de telefoon. Wil je overstappen? Geen probleem, de provider regelt alles voor je. Eventueel kan je met nummerbehoud overstappen, zodat je aan niemand een nieuw nummer hoeft door te geven.

Netwerk

Ben sim only is een MVNO provider. Dit betekent dat het geen eigen zendmasten meer heeft. In 2006 is alles opgekocht door T-mobile en de zendmasten zijn eigendom geworden hun netwerk. Een Ben sim only abonnement draait altijd op het betrouwbare netwerk van T-mobile. Al een paar jaar op rij is dit netwerk uitgeroepen tot het beste mobiele netwerk van Nederland. T-mobile staat garant voor een uitstekend bereik en 4G netwerk. Een aansluiting op het 4G netwerk is helaas optioneel bij Ben. Je betaalt hier een klein bedrag per maand voor. Bij een 4G internetbundel laad je tot wel tien keer sneller webpagina’s en filmpjes. Het netwerk heeft een uitstekende 4G dekking in Nederland. Met 4G kan je snelheden tot 100 Mb per seconde halen. Deze provider is er speciaal voor klanten die geen snelle databundels nodig hebben en weinig gebruik maken van hun smartphone. Naast klanten die weinig gebruik maken van hun smartphone richten ze zich op studenten. Als student heb je geen grote beurs om een duur contract af te sluiten. Bij Ben sim only kun je een voordelig contract afsluiten, zonder afsluitkosten.

Website

Ben Sim Only is een virtuele mobiele provider. De provider heeft geen eigen winkels, maar is wel onderdeel van T-mobile. Al je zaken rondom je sim only abonnement regel je online via de website. Op de website zelf staan geen aanbiedingen, ze staan namelijk al bekend om hun scherpe prijs. Ben hoeft niet te promoten met extra scherpe aanbiedingen. Bovenin kan je kiezen wat voor een soort bundels je wil afsluiten. Je kan kiezen uit een Ben Sim only of studentenbundel. Ben verkoopt ook losse toestellen. Dit is handig als je huidige toestel niet meer voldoende werkt. Heb je niet voldoende geld voor een nieuwe smartphone? Het is mogelijk om een krediet af te sluiten en een toestel bij een sim only abonnement te nemen. Als je een contract via de website afsluit zie je direct alle voorwaarden erbij staan. Je kan bijvoorbeeld een maandabonnement elke maand opzeggen. Dit is prettig als je nergens aan vast wil zitten. Via Ben sim only stel je zelf je bundel samen. Je bepaalt zelf hoeveel belminuten, smsjes en data je wilt. Direct zie je via de website hoeveel je per maand gaat betalen. Als je hiermee akkoord bent, kun je jouw aansluiting via de website afronden.