Ben sim only

Ben begon jaren geleden als prepaid provider speciaal voor klanten die weinig bellen of smsen. Met voordelige voordeelbundels kon je een prepaid kaart aanschaffen. Al snel kwam Ben sim only erbij voor kleine abonnementen en iedereen die op zoek was naar een abonnement zonder toestel erbij. Aanvankelijk had de provider in de Randstad een eigen netwerk. In 2006 werd het bedrijf overgenomen door T-Mobile. In eerste instantie verdween het mertk. Een paar jaar later keerde het weer terug als het prijsvechter merk van T-mobile. Met succes want ze worden regelmatig beloond met awards. Als prijsvechter richt men zich vooral op voordelige abonnementen zonder toestel.

Ben sim only abonnement

Bij deze provider regel je alles online, via een website. Daardoor kunnen de tarieven voor mobiele diensten laag blijven. Bovendien ziet bij een Ben sim only geen toestel en je hoeft dus ook geen toestellening hoeft af te sluiten. Je krijgt dus geen registratie bij het BKR. Je gebruikt je bestaande toestel of hebt er zelf een gekocht dus zit je ook nergens aan vast en kan je een voordelig abonnement afsluiten. Daarbij kun je kiezen voor maandelijks opzegbaar of een langere looptijd. Die flexibiliteit kost slechts 1 euro per maand extra. Als je kiest voor een 24 maanden abonnement krijg je korting op de totaalprijs per maand. Wat er in het abbo moet zitten stel je zelf samen. Je bepaalt hoeveel belminuten, sms’jes en data je nodig hebt. 4G is optioneel. De provider richt zich met haar aanbiedingen vooral op klanten die weinig bellen of data verbruiken. Wil je overstappen? Geen probleem, dat regelen ze allemaal voor je. Eventueel kan je met nummerbehoud overstappen, zodat je aan niemand een nieuw nummer hoeft door te geven.

Netwerk

Ben sim only is een MVNO provider. Dit betekend dat ze geen eigen zendmasten meer hebben. In 2006 zijn ze overgenomen en onderdeel geworden van T-Mobile. Al een paar jaar op rij is dit netwerk uitgeroepen tot het beste mobiele netwerk van Nederland. T-Mobile staat garant voor een uitstekend bereik en 4G netwerk. Een aansluiting op het 4G netwerk is helaas optioneel bij Ben. Je betaald hier een klein bedrag per maand voor. Bij een 4G internetbundel laad je tot wel tien keer sneller webpagina’s en filmpjes. Het netwerk van T-Mobile heeft een uitstekende 4G dekking in Nederland. Met 4G kan je snelheden tot 100 Mbit per seconde halen. Ben is er speciaal voor klanten die geen snelle databundels nodig hebben en weinig gebruik maken van hun smartphone. Naast klanten die weinig gebruik maken van hun smartphone richten ze zich op studenten. Als student heb je geen grote beurs om een duur smartphone abonnement af te sluiten.

Website

Ben Sim Only is een virtuele mobiele provider. Ze hebben geen eigen winkels, maar zijn wel onderdeel van T-mobile. Al je zaken rondom je abonnement regel je online via de website. Op de website zelf staan geen aanbiedingen. De abonnementen staan bekend om hun scherpe prijs. Ze hoeven niet te promoten met extra scherpe aanbiedingen. Bovenin kan je kiezen wat voor een soort abonnement je wil afsluiten. Je kan kiezen uit een Ben Sim only of studenten abonnement. De provider verkoopt ook losse toestellen. Dit is handig als je huidige toestel niet meer voldoende werkt. Heb je niet voldoende geld voor een nieuwe smartphone? Het is mogelijk om een krediet af te sluiten en een toestel bij een sim only abonnement te nemen. Als je een abonnement via de website afsluit zie je direct alle voorwaarden erbij staan. Je kan bijvoorbeeld een maand abonnement elke maand opzeggen. Dit is prettig als je nergens aan vast wil zitten. De inhoud van je bundel stel je ook zelf samen. Je bepaalt zelf hoeveel belminuten, sms’jes en data je bij je abonnement wil. Direct zie je via de website hoeveel je per maand gaat betalen. Als je hiermee akkoord bent kan je een abonnement via de website afsluiten.