T-Mobile

T-Mobile is een van de vier landelijke mobiele providers en de nummer drie van Nederland. Het bedrijf is onderdeel van de Deutsche Telekom en heeft in totaal 3,7 miljoen klanten. Ze heeft een eigen netwerk in Nederland met een uitstekend landelijk bereik. Je kunt er verschillende soorten abonnementen afsluiten. Het fijne van T-Mobile is dat je bundels tijdens het contract kan bijstellen. Je betaalt zo nooit teveel als je ineens meer gebruik gaat maken van je belbundel. Op deze manier probeert het bedrijf onverwachte kosten te voorkomen. Ontdek via onze site de verschillende abonnementen en mogelijkheden.

Een abonnement met toestel

Je kan bij T-Mobile kiezen voor een abonnement met toestel. Sinds de nieuwe regelgeving krijg je een toestel niet meer “gratis”. Dat is natuurlijk nooit zo geweest maar nu is er regelgeving voor waardoor ook niet meer de indruk gewekt wordt dat het gratis is. Je sluit een belbundel en toestelkrediet af. Elke maand betaal je een stukje van je telefoon af plus de kosten voor je bel/sms/data bundel. Kies je voor een toestel ter waarde van € 250 of meer? Dan wordt je toestelkrediet officieel gezien als een lening en aangemeld bij het BKR. Dat kan van invloed zijn op het afsluiten van bijvoorbeeld een hypotheek of lening voor een auto. Deze nieuwe regels gelden voor alle providers in Nederland. Eventueel kan je er ook voor kiezen om eenmalig een bedrag bij te betalen. Je krijgt dan een toestel die je voor een deel zelf vooraf betaald hebt. Als je door je aanbetaling onder de € 250 komt wordt je krediet niet officieel aangemeld. Waarom dan kiezen voor de magenta provider? Onbeperkt bellen is bijvoorbeeld bij vrijwel alle abbo’s standaard inbegrepen. Een ander voordeel is de ‘samen’ optie. Als je vriend(in) ook T-Mobile klant is, dan kunnen jullie samen in één groep. Met het samen abonnement krijg je vijf euro per maand korting. Er zijn verder geen verplichtingen behalve dat jullie elkaar opgeven voor de groep.

Netwerk en bereik

Het onafhankelijke wereldwijde testpanel P3 Communications, heeft T-Mobile al twee jaar op rij als beste provider van Nederland uitgeroepen. Zowel het bereik met bellen als de dekking en snelheid van mobiel internet komen als beste naar voren. In de afgelopen jaren heeft de provider ook een uitstekend 4G netwerk opgebouwd. In totaal zijn er meer dan elfduizend zendmasten in Nederland verspreid over 4700 locaties. T-Mobile heeft hierdoor de grootste datacapaciteit van Nederland. Standaard krijgen klanten ook 4G dekking. De gemiddelde snelheid van het datanetwerk ligt op 60Mbit per seconde. De maximale snelheid die gehaald kan worden is 300Mbitper seconde. Het bereik op de meeste plekken ligt tussen de 100 en 200Mbit per seconde. Je kan met deze snelheid zelfs onderweg een film streamen via Netflix. Een film streamen is nog makkelijker met een onbeperkt internet abonnement. Je hoeft dan niet op je databundel te letten. In de zomer van 2017 is de eerste stap gezet naar het opzetten van een 5G netwerk in Nederland. Met het nieuwe 5G netwerk zouden klanten stabieler en sneller kunnen internetten. Eind 2017 is het nieuwe netwerk al klaar voor 4.5 G en dit zal later verder doorontwikkeld worden naar 5G.

Zakelijke dienstverlening bij T-Mobile

Speciaal voor ondernemers heeft de provider een aantal zakelijke abonnementen met telefoon. Een voordeel van de zakelijke diensten is onbeperkt bellen in Nederland en de EU. Wil je liever een sim only? Speciaal voor ondernemers zijn er Unlimited varianten. Hierbij krijg je voor een vast laag bedrag per maand onbeperkt bellen in Nederland en de EU, plus een extra grote databundel. Eventueel kan je zelfs een bundel nemen voor onbeperkt bellen en internetten in NL, EU en de VS. Alleen als zzp’er wil je liever niet lang aan een abonnement vastzitten. Je kan zakelijk kiezen voor een looptijd van 1 maand zodat je desgewenst elke maand kunt opzeggen. Die vrijheid kost natuurlijk wel iets meer. Wil je graag meerdere abonnementen afsluiten voor je bedrijf? Dan kun je terecht bij T-Mobile maatwerk. Je krijgt bij een groot bedrijf je eigen accountteam aangewezen die jou helpen met alle vragen en scherpe aanbiedingen samenstellen. Op deze manier kan je snel schakelen als er nieuw personeel in dienst komt.

Klantenservice

Het is altijd prettig als je bij problemen bij iemand van de klantenservice terecht kan. De klantenservice is bereikbaar via de telefoon, e-mail, social media of het forum. Voordat je met de klantenservice in contact kan komen is er een pagina met de meest gestelde vragen. Je kan hier het antwoord terugvinden op de vragen die regelmatig gesteld worden aan de klantenservice. Staat je vraag er niet tussen? Dan wordt je doorverwezen naar de klantenservice pagina. Je kan op deze pagina zien hoe je in contact kan komen met de klantenservice. Je ziet meteen de actuele wachttijd als je via de chat, mail of social media een vraag stelt. De snelste reactietijd is nog altijd via de telefoon. Van maandag tot en met zaterdag kan je de klantenservice voor vragen bellen. Dit kan via een 06 nummer. Je betaalt hierbij alleen je standaard belkosten. Heb je een vraag waar je niet direct antwoord op nodig hebt? Stel jouw vraag in het forum en andere T-Mobile klanten helpen je om deze te beantwoorden. Uiteraard beantwoord de provider zelf ook vragen op het forum.

T-Mobile Thuis

Je hebt een abonnement met toestel afgesloten maar gebruikt thuis nog de diensten van een andere provider? Dan kun je eventueel overstappen naar het alles in 1 abonnement van T-Mobile Thuis. Hierbij krijg je internet, tv en vast bellen. Eén van de grootste voordelen is dat je het pakket maandelijks kan aanpassen. Is je internet bijvoorbeeld niet snel genoeg? Dan kun je upgraden naar een hogere snelheid. Uiteraard tegen een aangepast tarief. Je kan helemaal zelf je eigen alles in 1 pakket samenstellen. Bovendien is FOX eredivisie standaard inbegrepen. Ben je al in het bezit van een abonnement met toestel bij T-Mobile? Dan kun je ook kiezen voor extra korting. Vergeet dit niet aan te geven als je gebruik wil maken Thuis. Afhankelijk van je postcodegebied is het mogelijk om te kiezen voor glasvezel internet. Hiermee kan je snelheden tot wel 500 MB per seconde halen. Dat is nog niet in heel Nederland beschikbaar maar er wordt wel hard aan gewerkt.