Abonnementen mét toestel bij KPN

Koninklijke PTT Nederland (KPN) is één van de grootste aanbieders van mobiele telefonie, internet en digitale televisie in Nederland. Het bedrijf heeft het grootste gedeelte van het Nederlandse vaste telefonienetwerk in het beheer en is sinds 1989 zelfstandig. Ook op de mobiele markt doen ze het goed met een marktaandeel van rond de 50%. Dit is te danken aan de goede landelijke dekking en de verschillende voordeelbundels bij het aanschaffen van een abonnement met toestel in combinatie met andere diensten. Ook op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen scoort het bedrijf goed.

Een zeer compleet aanbod

KPN heeft meer dan 50 smartphones welke in je combinatie met een mobiel abonnement kun aanschaffen. De bekendste merken in het assortiment zijn: Samsung, Nokia, HTC, Apple, Sony, Huawei en LG. De mobiele telefoons van Apple draaien het besturingssysteem iOS, alle overige telefoons hebben Android. Je hebt de keuze uit toestellen in elke prijsklasse, waarbij de meeste telefoons in meerdere uitvoeringen leverbaar zijn, variërend van de high-end iPhones en Galaxy S modellen tot en met de voordeligere merken en smartphones. Sinds medio 2017 is het zo dat wanneer je een telefoonabonnement met een toestel van meer dan 250 euro afsluit, je een BKR-registratie krijgt. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie, dit is een bureau welke schulden registreert. Bij het bepalen van de hoogte van een hypotheek wordt er ook gekeken of je een BKR-registratie hebt. Dat betekent dat de lening voor je smartphone gevolgen heeft voor de hoogte van andere leningen, denk aan hypotheek of autofinanciering. Iets om goed over na te denken dus.

Kwaliteit van het netwerk

Er zijn slechts enkele providers met een eigen netwerk en KPN is daar één van. Neem je een abonnement met toestel dan heb je in vrijwel heel Nederland mobiel bereik en mobiel internet. Ook heb je dan binnen Nederland een dekking van 3G en 4G internet van boven de 98%. Daarbij heeft een aanzienlijk deel van Nederland ook 3G+ en 4G+ dekking. De snelheid van 3G+ ligt ongeveer 30 tot 50% hoger dan 3G en de snelheid van 4G+ ligt gemiddeld 2 tot 2.5 keer hoger dan 4G. De provider werkt momenteel (net zoals de andere providers) aan de doorontwikkeling van het 4G netwerk, waarbij deze nieuwe TD-LTE technologie de naam 4.5G heeft gekregen. Deze technologie moet de een aanzienlijke toename van de 4G internetsnelheid betekenen en is tevens een voorbereiding op het uitrollen van een toekomst 5G netwerk. In 2019 komt er een veiling voor verschillende ether frequenties, welke een toevoeging kunnen zijn voor bestaande 4G netwerken of gebruikt kunnen worden voor het toekomstige 5G netwerk. De verwachting is dat KPN hier, net als bij vorige veilingen, nieuwe frequenties zal aanschaffen. Momenteel is de maximale 4G+ snelheid 225mb/s.

Extra combivoordeel

KPN geeft bij een toestel met abonnement flinke voordelen wanneer je al beschikt over een andere dienst van het bedrijf. Dit voordeel krijg je wanneer er al een dienst is afgenomen op het adres waar je woont. Heeft iemand op hetzelfde adres al een telefoon abonnement, dan krijgen jullie op dat adres 5 euro korting per maand. Ook kun je gratis onderling bellen met iedereen op jouw adres die ook een abonnement heeft. Via de MijnKPN app hebben jullie dan ook de mogelijkheid om een deel van de internetbundel te delen, heb je MB’s internet over dan kun je deze dus aan een familielid geven. Is er al een vaste KPN internet verbinding aanwezig dan worden naast de 5 euro korting per maand, ook je internet-, bel- en smsbundel verdubbeld. Heb je ook interactieve televisie dan komt hier nog eens een gratis zendpakket bovenop. Beschik je over een vaste telefoonverbinding dan krijg je helaas geen voordelen bij het afsluiten van een abonnement met toestel. Door de combivoordelen kan het erg voordelig zijn om met meerdere familieleden een toestel met abonnement bij KPN af te sluiten. Ook als je al vast internet of interactieve televisie hebt zul je de voordelen mee kunnen nemen tijdens het vergelijken van verschillende providers.

Een gevestigde naam in Nederland

KPN bestaat al meer dan 130 jaar in Nederland, dit begon bij de aanleg van het eerste telefoonnetwerk in Nederland in 1881. In 1893 is de APT (Administratie der Posterijen en Telegrafie) opgericht, welke verantwoordelijk was voor telefonie, post en koeriersdiensten. In 1928 kreeg deze organisatie een nieuwe naam; Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie (PTT). In 1989 is de PTT geprivatiseerd en ging het bedrijf verder onder de naam KPN, met als belangrijkste afdelingen PTT Telecom en PTT Post. Vanaf 1998 is PTT Post niet langer onderdeel van het bedrijf. In 2005 werd Telfort overgenomen. In 2012 is voor meer dan 1.3 miljard euro aan licenties op frequenties gekocht welke gebruikt werden om het 4G netwerk uit te rollen. Verder waren ze in 2013 de eerste om 4G in heel Nederland aan te bieden en zijn ze sinds 2015 klimaat neutraal.

Duurzaamheid staat voorop

KPN is in 2017 door onafhankelijk experts benoemd tot het meest duurzame telecombedrijf ter wereld. Deze titel heeft het bedrijf niet zomaar gekregen, dit is namelijk te danken aan de jarenlange inzet op het gebied van duurzaamheid. Al vanaf 2011 verbruikt het bedrijf alleen nog groene energie en sinds 2015 is het gelukt om volledig klimaatneutraal te zijn. In samenwerking met de grootste leveranciers wordt ervoor gezorgd dat apparatuur steeds langer mee gaat, het plan is zelfs om in 2025 alle apparatuur volledig te kunnen recyclen. Dat is ook het jaar waarin geen enkele auto van het bedrijf nog CO2 mag uitstoten. Er wordt niet alleen gekeken naar de producten van de leveranciers, er wordt net zo goed gelet op arbeidsomstandigheden van medewerkers en maatschappelijke betrokkenheid. De meeste energie wordt verbruikt door de 10 datacenters van het bedrijf, daarom zet men vol in op het duurzaam maken hiervan. Datacenters geven veel warmte af, daarom is er bij het nieuwste datacenter voor gekozen om de restwarmte te delen met gebouwen welke om het datacenter heen staan. Ook bij de materiaalkeuze van dit datacenter is ingezet op duurzaamheid; vrijwel alle materialen die in het datacenter gebruikt worden kunnen opnieuw gebruikt worden. Het mag duidelijk zijn dat ze niet alleen een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving, maar ook koploper op dit gebied willen zijn.