Geruchten
07 juli 2015 - Ron Smeets

Wordt de LG G4 S de volgende goedkopere G4 variant? Gelekte foto's, specs en benchmark resultaten doen dat wel vermoeden

De LG G4 wordt alom geprezen voor zijn design, specs en prestaties. Ondanks wat (kleine) kinderziektes is het een van, zoniet dé, beste smartphone(s) van dit moment. En LG heeft al laten blijken dat men de G4 Serie nog verder gaat uitmelken. Onlangs werden de G4c en G4 Stylus al gepresenteerd. Die zijn alletwee goedkoper dan het topmodel, maar de een is iets compacter (G4c) terwijl de G4 Stylus juist wat groter is en uitgerust met een bekend pennetje (stylus).

Als de geruchten van de afgelopen dagen kloppen dan werkt LG momenteel aan een derde goedkopere en compactere variant van haar vlaggenschip. Online zijn namelijk specs, benchmark resultaten en enkele afbeeldingen opgedoken van wat de LG G4 S zou moeten worden.

Dat toestel is voorzien van een 5.2 inch full HD (1920 x 1080) display, een 1.4GHz octa core Snapdragon 615 processor met 1.5GB RAM, 8GB intern geheugen en een 8 megapixel camera (3264 x 2448) met autofocus, flitser die ook in 'Full HD +' kan filmen (1920 x 1440). Aan de voorzijde zit een 5 megapixel selfie camare die in dezelfde resolutie kan filmen. In de benchmark resultaten van het toestel is ook te zien dat functies als Bluetooth, WiFi, GPS en NFC natuurlijk ook van de partij zijn.

De afbeeldingen hieronder laten duidelijk zien dat de G4 S qua design veel weg heeft van zijn broer en zusjes. Hoewel het in de gelekte specs niet genoemd wordt lijk de camera ook over laser focus te beschikken. Uiteraard zijn dit allemaal nog onbevestigde berichten en foto's.

Bron (afbeeldingen, Russisch), bron (benchmark)