Geruchten
07 maart 2015 - Ron Smeets

Wel of geen Lollipop update voor de Xperia's die niet tot de Z-Serie behoren? Sony zegt van niet, maar gelekte screenshots van de Xperia C3 'bewijzen' het tegendeel

Gaat Sony de Xperia's die niet tot de Z-Serie behoren toch van Android 5.0 Lollipop voorzien? De fabrikant zegt van niet, maar screenshots 'bewijzen' het tegendeel.

Eerder deze week meldde Sony via twitter (zie tweets hieronder), naar aanleiding van vragen van klanten, dat de Android Lollipop update exclusief voorbehouden zou blijven aan de Xperia Z-Series. Dat al die toestellen de update gaan krijgen was al bekend, maar de fabrikant bevestigde nu dus dat alle andere Xperia's, zoals de C en de M modellen geen Android Lollipop gaan krijgen.

Welnu, amper 24 uur later duiken in China screenshots op van een Xperia C3 (typenummer D2533) met Android Lollipop. Hoewel dat natuurlijk nog geen sluitend bewijs is dat Sony haar Lollipop update planning gaat veranderen is het op z'n minst merkwaardig. Uiteraard is Sony de enige die het zeker weet maar de fabrikant heeft nog niet gereageerd op de afbeeldingen. Aangezien het geruchten zijn zal dat waarschijnlijk ook niet gaan gebeuren.

De afbeeldingen hierboven spreken min of meer voor zich. Hetzelfde geldt voor het antwoord van de fabrikant op twitter vragen over Lollipop voor andere Sony Xperia's dan de Z-Series.

Bron (Screenshots), Bron (Lollipop update)