Nieuws
02 maart 2015 - Ron Smeets

Volgende high end Lumia komt samen met Windows 10 voor smartphones Microsoft richt zich voorlopig nog op prijsbewuste smartphone klanten

Sinds Microsoft voorgoed afscheid nam van het Nokia merk heeft de fabrikant alleen nog maar instap- en mid-range smartphones gepresenteerd in de Lumia 400, 500 en 600 reeks. Het meest recente voorbeeld, of eigenlijk twee, is de onthulling van de Lumia 640 en Lumia 640 XL, eerder vandaag in Barcelona.

Tijdens de presentatie werd ook duidelijk dat het nog wel even duurt voordat de eerstvolgende high end Lumia het daglicht zal zien. Stephen Elop ze namelijk dat Microsoft pas een nieuw vlaggenschip toestel zal onthullen als Windows 10, voor smartphones, beschikbaar is. Een preciezere datum is er nog niet. 'Ergens in de loop van 2015' kan dus letterlijk alles betekenen tussen nu en december. Maar het goede nieuws, voor wie er aan twijfelde, is dus dat Microsoft wel degelijk nog high-end toestellen ontwikkeld.

Naar verwachting zal Windows 10 (voor PC's en dergelijke) deze zomer uitkomen, maar we weten allemaal dat planningen, zeker bij Microsoft, kunnen uitlopen. Mocht Microsoft besluiten bij de Windows 10 lancering ook al een nieuwe high end Lumia te onthullen dan zal dat dus over een maand of vijf zijn.

Elop had het echter duidelijk over een presentatie samen met de beschikbaarheid van Windows 10 voor smkartphones. Nog later dus. Hoeveel? Dat is speculeren, maar zelf gok ik op de periode rondom de IFA, begin september. Daar is Microsoft ook prominent aanwezig en de Berlijnse beurs wordt elk jaar belangrijker voor smartphone makers als platform voor de lancering van de producten voor de tweede helft van het jaar, en dan natuurlijk met name het lucratieve vierde (feestdagen) kwartaal.

"We remain completely committed and focused on new flagship products. That said, certainly we believe the best time to bring those flagship devices to market is when we have our very latest flagship software experience available. We're focusing our flagship development for slightly later when Windows 10 is available."

Via