Reviews
03 februari 2016 - Ron Smeets

Videoreview: Mophie Juice Pack H2Pro vs water, modder, ketchup en de Gulperberg

Enkele weken geleden ontving ik een test pakketje met daarin de iPhone 6(S) Mophie Juice Pack H2Pro. Zoals het eerste deel van de naam al doet vermoeden is dit onder anderen een extra accu met in dit geval 2750 mAh extra 'sap' voor je iPhone 6 (S). Bovendien staat H2Pro voor het feit dat het toestel, wanneer hij eenmaal in het hoesje zit, ook waterdicht is. Sterker nog, volgens Mophie kun je het toestel dan aan diverse ontberingen blootstellen. Denk aan zand, modder, ketchup en wat je zoal nog meer kunt tegenkomen. Bij het testpakket zaten ook een zestal potjes met 'zooi'. Het was natuurlijk de bedoeling om die 'los te laten' op de Juice Pack.

Dat klinkt leuk, maar er voor het testen van een shockproof, stofvrij en waterbestendige gadget zijn mijns inziens toch iets grotere ontberingen nodig. Enfin, in onderstaande videoreview kun je precies zien wat ik met de Juice Pack H2Pro uitgespookt heb... en of zowel de Mophie als de iPhone 6 het overleefd hebben ;) Enjoy!

Goed, het moge duidelijk zijn dat de Juice Pack H2Pro de iPhone 6 best goed beschermd. Hij as in ieder geval beter bestand tegen de meegeleverde test 'zooi' dan ik ;)

Zoals gezegd is het niet alleen een beschermend hoesje. Hij heeft ook een reserve accu die met 2750 mAh voldoende capaciteit heeft om het uithoudingsvermogen van de ingebouwde iPhone 6 accu zo ongeveer te verdubbelen. Op de achterzijde zitten vier ledjes die een indicatie geven voor de hoeveelheid stroom die de Mophie nog kan leveren. Er zitten echter ook twee knopjes op zodat je zelf kunt bepalen wanneer de capaciteit van de accupack gebruikt moet worden. Het is dus niet zo dat de Mophie de accu van de iPhone continu oplaadt als je dat niet wilt. Dat is, hoewel het met de Li-Ion accu's niet meer heel erg veel uit maakt, iets beter voor de levensduur van de iPhone accu.

Al met al ben ik wel tevreden over de Juice Pack H2Pro. Ja, de iPhone wordt een stuk minder mooi met zo'n dikke accu en hoes eromheen, maar hij blijft wel langer kras- en (water)schadevrij. Het prijskaartje vind ik echter wel aan de hoge kant. Zoals ik in de video ook al riep is 139 euro bepaald geen kattenpis, maar altijd nog goedkoper dan het vervangen van het scherm of een verzopen iPhone 6(S). Ben je vaker met je iPhone in de ruige buitenlucht of in de buurt van water dan is het zeker het overwegen waard om je toestel goed te beschermen.

De Juice Pack H2 Pro bestaat uit vijf onderdelen. In de video noemde ik er vier (zie foto hierboven) maar je krijgt er ook nog een USB kabel bij. De potjes met 'zooi' worden standaard niet meegeleverd ;)

Naast de accu en het beschermende hoesje zitten in de doos dus een headset verloop kabel en een screen protector. Die laatste lijkt overbodige luxe maar volgens Mophie vermindert het gebruik van de screenprotector de weerspiegeling van het hoesje zelf. Het scherm van de iPhone zou dan beter afleesbaar moeten zijn. Ik merkte daar in de praktijk overigens niet al te veel van. Zowel met als zonder screenprotector was het scherm iets minder goed afleesbaar maar de touchscreen bediening werkte verder prima. Dat gold ook voor de Force Touch functie van de iPhone 6S.

Enfin, de Mophie Juice Pack H2Pro bleek de iPhone 6S prima in bescherming te nemen tegen alle ontberingen. Voor ondergetekende pakte het helaas iets minder fraai uit zoals onderstaande afbeeldingen laten zien ;)