Reviews
20 september 2018 - Ron Smeets

Videoreview; laat je smartphone met een gerust hart stuiteren Het betere gooi- en smijtwerk met robuuste hoesjes van Gear4 en SoSkild

Enkele weken geleden ontving ik van Gear4 en SoSkild twee robuuste smartphone hoesjes. Het is de bedoeling dat je daar je smartphone in stopt en dat je je dan geen zorgen meer hoeft te maken wanneer het toestel onverhoopt een keertje op de grond stuitert. Dat moet natuurlijk getest worden! Daarom heb ik beide hoesjes een aantal weken gebruikt en ervoor gezorgd dat ze vaker dan gemiddeld op de grond vielen. Nou ja, wie mij een beetje kent weet dat ik nogal eens een toestel uit mijn handen laat vallen. Soms zelfs twee tegelijk. Deels onhandigheid en deels omdat ik vaker met vijf of zes toestellen in mijn handen rondloop. Goed, het betekent in ieder geval dat de twee robuuste hoesjes grondig getest zijn. En impressie van mijn tests kun je in deze videoreview zien. Daarin demonstreer ik ook de eigenschappen van D3O, het zachte materiaal dat bij een schok alle energie absorbeert waardoor je telefoon… en vinger… heel blijft. Enjoy!

Screenprotector en lamme sluiting
Zo’n video is leuk en ja ik sloeg in het laatste beeld echt naast de D3O die om mijn vinger zat. Gelukkig met het kleine meegeleverde ‘knuppeltje’ en niet met de klauwhamer. In de video heb ik het ook al over het verschil tussen de twee hoesjes. De Gear4 is er een met een sluitende voorklep. Dat heeft de SoSkild niet. Daarom wordt daar in ieder geval een screenprotector bij geleverd zodat het scherm van je dure smartphone bijna net zo goed beschermd kan worden. Na tientallen keren op de grond gekletterd te zijn moet ik wel concluderen dat de sluiting van het Gear4 hoesje minder goed ging functioneren. Hij werd wat ‘lam’ waardoor het klepje tijdens een val af en toe open sprong. Omdat het toestel in die hoes geen screenprotector heeft kunnen er daardoor wel krassen op het scherm ontstaan. Daarbij moet wel gezegd worden dat ik de Gear4 hoes wel heel erg vaak, en ook meer dan alleen gewoon, heb laten vallen. Toch iets om in de gaten te houden en misschien is het verstandig om ook een screenprotector te gebruiken bij dit Gear4 hoesje.

Geld besparen in plaats van de ‘blits’ maken
Het staat buiten kijf dat een hoesje om je smartphone bij een onfortuinlijke val geld besparend kan werken. De kans dat het scherm of de behuizing beschadigd raken is dan heel klein. Kies je voor een robuust hoesje zoals de Gear4 of SoSkild dan bescherm je het toestel ook voor de gevolgen van impactschade. Bij een standaard hoesje of backcover, zonder bescherming voor de schok van de val zelf, is de kans op schade aan het toestel groter. In het ergste geval drukt bij een val op een hoek het indeukende hoesje het scherm van het toestel alsnog kapot. Of er ontstaat interne schade aan de camera, geheugen of een ander kwetsbaar onderdeel. Hoesjes met D3O of vergelijkbare schokdemping voorkomen die schade ook. En ja, een hoesje om je Samsung, Huawei, iPhone of andere design smartphone betekent dat het toestel verhuld wordt en je er niet zo makkelijk meer de blits mee kunt maken. Het is nog steeds een veelgehoord argument van smartphone gebruikers om geen hoesje te nemen. ‘Ik wil dat iedereen ziet dat ik de … (vul maar in) heb!’

Conclusie
In de video is het al te zien maar beide hoesjes presteren na veelvuldig mishandeld te zijn nog steeds prima. De D3O (ZigZag bij SoSkild) verloor gedurende mijn tests ook niets van haar schokabsorberende werking. Ik moet wel zeggen dat ik mijn toestel veiliger opgeborgen vond in de Gear4 dan in de SoSkild, ondanks de screenprotector. Je hebt toch het idee dat een hoesje zonder klepje aan de voorzijde minder robuust is al blijkt dat uit mijn tests zeker niet. Bij de Gear4 is het jammer dat het klepje uiteindelijk af en toe openklapt tijdens een val. Dat is ook in de video te zien, daar waar ik ze van een meter of twee op de grond laat vallen. Zoals gezegd kan een robuust hoesje je veel geld besparen wanneer je smartphone op de grond valt. Voor de prijs hoef je het echt niet te laten want de meeste robuuste hoesjes van Gear4 en SoSkild kosten maar enkele tientjes. De twee uitvoeringen die ik getest heb waren respectievelijk 29,95 (de Gear4 Oxford) en 24,95 (de SoSkild Defend).