Toestellen
24 juni 2015 - Ron Smeets

Verkoopteller HTC One M9 ruim 40% lager dan die van zijn voorganger HTC verkocht in de eerste drie maanden 4.75 miljoen exemplaren van de One M9

Geruchten dat de HTC One M9 minder goed verkoopt dan verwacht doen al geruime tijd de ronde. Na de matige ontvangst en matige reviews doken al berichten op dat de productie van het toestel met 30% teruggeschroefd is. Nu lijken die geruchten gestaafd te worden met harde verkoopcijfers.

Volgens Chinese bronnen heeft HTC in de eerste drie maanden 4.75 miljoen exemplaren van de One M9 verkocht. Vergeleken met zijn voorganger, de One M8, betekent dat een daling van bijna 44%. Van dat toestel gingen er vorig jaar in de eerste drie maanden na de lancering namelijk zo'n 8.5 miljoen over de toonbanken.

Bij deze cijfers moet wel gezegd worden dat ze nog niet officieel door HTC bevestigd, danwel ontkracht zijn. Maar goed, zelfs als ze er 1 miljoen naast zitten dan vallen de verkoopcijfers van de One M9 alsnog fors tegen en dat is dan wel weer in lijn met alle eerdere berichten over de prestaties van het toestel.

Het feit dat de aanwijzingen ook steeds sterker worden dat HTC de One M9+, met iets betere specs, toch in Europa, en Nederland, gaat uitbrengen toont mijns inziens ook aan dat de Taiwanese fabrikant naarstig op zoek is naar verkoopsuccessen. Ik vraag mij alleen af in hoeverre de One M9+ daar aan kan bijdragen. Dat zal de tijd moeten leren.

Bron