Geruchten
01 april 2015 - Ron Smeets

Sony Xperia Z4 door benchmark 'gehaald' Resultaatpagina 'bevestigt' én 'ontkracht' specificaties uit eerdere geruchten

Sony zal, dat heeft de fabrikant zelf al min of meer bevestigd, nog vóór de zomer haar nieuwste vlaggenschip smartphone presenteren. Van dat toestel, de Xperia Z4 dus, zijn al diverse keren specs en kiekjes uitgelekt. Uiteraard wordt daar door Sony nog niet op gereageerd.

Gisteren is de Xperia Z4 door een benchmark 'gehaald'. Er wordt in ieder geval aangenomen dat het typenummer van het door GFXBench geteste toestel, de E6553, aan de Xperia Z4 gekoppeld is. Op de resultaatpagina van de test (afbeelding hieronder), zijn een aantal van de eerder opgedoken specificaties te zien, maar er zijn ook verschillen met specs uit weer andere geruchten. Een definitieve bevestiging van de specs van de Z4 kunnen we dit dus zeker ook nog niet noemen. Enfin, volgens de benchmark test is het toestel voorzien van:

- een 5.1 inch full HD (1920 x 1080) display
- een octa core processor; de Qualcomm Snapdragon 810
- 3GB RAM
- 32GB intern geheugen
- een 20.7 megapixel camera met full HD video opname (beetje vreemd aangezien de Xperia Z3 ook al in 4K kan filmen)
- een 5 megapixel front camera met full HD video opname
- diverse sensoren (barometer, kompas, gyroscoop, GPS etc)
- Bluetooth en WiFi
- Android 5.0.2 Lollipop (de versie van het Google OS waar veel Xperia Z3 (gebruikers al weken met smart op wachten ;))

Behalve het schijnbaar ontbreken van 4K video support meldden eerdere geruchten ook al dat het toestel uitgerust zou zijn met een 5.5 inch QHD (2560 x 1440) scherm. Sony kennende denk ik echter niet dat ze de Xperia Z4 van een fors (+0.4 inch) groter display voorzien omdat het toestel dan ook weer groter zal worden, maar QHD resolutie klinkt wel aannemelijk.

Of deze, of andere, geruchten kloppen weet alleen Sony en die zullen daar pas iets over melden op het moment dat ze de Xperia Z4 officieel onthullen.

Bron