Toestellen
22 februari 2016 - Ron Smeets

Samsung presenteert de Galaxy S7

Samsung heeft met de Galaxy S7 zijn nieuwe vlaggenschip aangekondigd. De nieuwe toptelefoon van de Zuid-Koreaanse fabrikant is waterdicht en heeft bovendien weer uitbreidbaar opslaggeheugen.

De Samsung Galaxy heeft net als zijn voorganger een Super Amoled-scherm dat een formaat heeft van 5,1 inch. De resolutie, Quad HD van 2560x1440 pixels, is ongewijzigd. Het scherm van de Galaxy S7 is bijzonder helder en bovendien is de kleurenweergave ook uitstekend te noemen. De kijkhoek is overigens ook meer dan goed.

Onder de motorkap bevat de Galaxy S7 een aantal technische hoogstandjes. Zo zit er in de telefoon de Exynos 8-processor, die Samsung zelf heeft ontworpen. Deze 64 bit-chipset heeft acht kernen. Vier zijn geklokt op 2,3 GHz, vier anderen op 1,6 GHz. Ter ondersteuning heeft de Samsung met 4 GB aan ram behoorlijk veel werkgeheugen.

Het is een positieve verrassing dat het opslaggeheugen van de Galaxy S7, wat 32 GB bedraagt, weer uitbreidbaar is. Dit was bij de Galaxy S6 niet het geval en dat kwam Samsung op kritiek te staan. In de Galaxy S7 is weer ruimte voor een Micro SD-kaartje. In theorie kun je het opslaggeheugen uitbreiden met maximaal 200 GB.

Meer dan genoeg. Ook als je in 4K wil filmen met de 12-megapixelcamera aan de achterkant van de Samsung Galaxy S7. Deze sensor laat meer licht in, waardoor je ook onder donkere omstandigheden nog altijd mooie, scherpe foto’s maakt zonder veel ‘ruis’. Aan de voorkant zit een selfiecamera die foto’s maakt in 5 megapixel, wat ook prima is.

Samsung stopt in de Galaxy S7 een behoorlijk grote batterij, die een inhoud heeft van 3000 mAh. Daarnaast heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant de technologie voor draadloos opladen verbeterd. Waar de Galaxy S6 er met een batterij van 2550 mAh nog drie uur over deed om via draadloos opladen volledig opgeladen te zijn, laadt de Galaxy S7 in 130 minuten volledig op. Met dus een grotere batterij.

De Samsung Galaxy S7 zal beschikbaar zijn in het wit, zwart en goud en is verkrijgbaar vanaf 699 euro.