Nieuws
01 april 2019 - Luc Meijs

Oppo stunt met gemotoriseerde selfiecamera Periscoopcamera én schuine pop-up selfiecamera

Oppo is net als Huawei van plan een smartphone op de markt te brengen met de nieuwe 10x hybride zoom technologie. We zagen dit al kort voorbij komen in onze sneak peek van de P30 Pro en zullen dit ook nog verder testen tijdens de review hiervan. De Oppo Reno moet het antwoord vormen op de huidige periscoopconcurrent. De Reno zal in twee varianten op de markt komen, een ‘’light’’ versie (Snapdragon 710) zonder periscoopcamera, daarnaast een reguliere variant (Snapdragon 855) met deze nieuwe camera. Naast de periscoopmodule zal deze Oppo met nog een spraakmakende functie komen: een soort schuine pop-up selfiecamera.
 

Hi Reno
 
Waar Vivo en Oppo bekend staan om hun aparte features zoals gemotoriseerde selfiecamera’s en zo goed als bezelloze smartphones, komt Oppo nu met een opmerkelijke (gemotoriseerde?) selfiemodule. Deze module komt onder een geschatte hoek van 30 graden uit de bovenkant van het toestel. Hierin zijn de selfiecamera, flitser en speaker te vinden. Bij gesloten toestand geeft de speaker geluid door via het raster in het frame aan de bovenkant van het scherm. Of deze nieuwe, nog niet eerder vertoonde module, gemotoriseerd werkt of via een soort veermechanisme is vooralsnog onduidelijk. Op 10 april staat de officiële aankondiging van de Oppo Reno gepland, hier zal duidelijk gemaakt worden hoe deze module in elkaar steekt en wat hier de meerwaarde van is (buiten de screen to body ratio die je ervoor terug krijgt natuurlijk). Volgens een aantal buitenlandse bronnen werkt Oppo ook aan een Reno met 5G, echter kan het nog even duren voordat deze getoond zal worden of op de markt zal verschijnen. Voor de Nederlandse consument is dit vooralsnog niet interessant, onze overheid zal eerst vaart moeten maken met de 3.5GHz band zodat de deadline van 2020 überhaupt werkelijkheid kan worden.
 

Get closer
 
Bij dit toestel ligt de focus voornamelijk op cameraprestaties en dat zie je terug in de totale camerasetup van de Oppo Reno. De ‘’light’’ zal over een 48 megapixel camera beschikken met een 5 megapixel dieptesensor als tweede lens. Aan de voorzijde in de schuine pop-up selfie unit zal een 16 megapixel camera verwerkt zitten. Dit ‘’light’’ model zal aangedreven worden door een Snapdragon 710 van Qualcomm, het scherm zal een 6.4 inch variant zijn met een full HD+ resolutie van 2340 x 1080 pixels. De duurdere Oppo Reno zal aangedreven worden door een Qualcomm Snapdragon 855. Dit model zal een iets groter scherm krijgen, namelijk een 6.65 inch variant met ook een full HD+ resolutie van 2340 x 1080 pixels. De camerasetup bij dit model is met één lens uitgebreid tot een triple setup. Dat zijn: een 48 megapixel Sony IMX586 camera unit met een 8 megapixel diepte sensor en 13 megapixel telescooplens met ondersteuning voor 10x hybrid zoom. Met deze hybrid zoom kun je net als bij de Huawei P30 Pro verder inzoomen dan je normaal gewend bent bij een smartphonecamera. De reguliere Oppo Reno krijgt een flinke accu van 4065 mAh tot zijn beschikking met VOOC 3.0 flash charging. Als we van Oppo ondertussen iets wel gewend zijn, dan is het dit supersnel laden op hun flagship modellen.
 

Beide modellen van de Reno hebben een USB type C laadpoort en beschikken nog over een reguliere jack 3.5mm aansluiting. Over werkgeheugen en interne opslag is vooralsnog enkel een gerucht bekend, beide modellen zullen beschikken over 8GB RAM en 256GB interne geheugen. Of er meer varianten met afwijkende RAM of interne opslag op de markt komen is niet bekend. Zowel de light als de gewone Reno zullen over een in screen vingerafdrukscanner beschikken, daar deze ontbreekt aan de achterkant van het toestel. De Oppo Reno zal beschikbaar worden in een viertal kleuren: Sea Green, Midnight Black, Pink en Nebula Purple. De groene en roze variant krijgen een soort frosted effect en de zwart en paarse versies zullen een spiegelende afwerking krijgen. Over de prijs weten we helaas nog niks, al zou het Oppo veel publiciteit opleveren om eens flink onder het steeds meer standaard wordende prijskaartje van 1000 euro te gaan zitten.