Nieuws
07 november 2018 - Luc Meijs

Oppo brengt twee nieuwe toestellen naar de Europese markt met als thema #SeizeTheNight Het Chinese Oppo lijkt de strijd dan toch aan te gaan in het laag en hoog middensegment van de Europese smartphonemarkt

Oppo RX … en de R staat voor … ?
 
Door Luc Meijs - Oppo heeft gisteren in Milaan twee nieuwe smartphones aangekondigd voor de Europese markt, waaronder Nederland. Het zijn de Oppo RX17 Pro en de RX17 Neo, twee toestellen die de strijd moeten aangaan binnen een specifiek prijssegment. Oppo maakte duidelijk waar de R bij deze modellen voor staat, namelijk voor “real, revolution, reform”. De focus van deze toestellen ligt volgens Oppo op design, innovatie, community en jeugd, afwijkend dus van de originele R serie waar in feite de camera nog het focuspunt van het toestel was.
 

Uiterlijk en camera
 
Beide toestellen hoeven zich niet te verstoppen, integendeel: ze mogen zich zonder meer laten zien! Oppo kennende schuilen er onder dat fraaie uiterlijk ook nog flink wat technologische snufjes. De RX17 Pro heeft twee aparte kleurverlopen die onder de noemer ‘’Radiant Mist’’ en ‘’Emerald Green’’ (Samsung Galaxy S6 Edge much?) worden verkocht. Afhankelijk van de lichtinval op het toestel zal telkens een andere curve van licht en schaduw te zien zijn. De RX17 Neo zal verkrijgbaar zijn in ‘’Mocha Red’’ en ‘’Astral Blue’’, ook dit kleurenpallet verandert naarmate de lichtinval op het toestel wijzigt. Oppo springt op het notch eiland met de release van deze twee toestellen, waarbij deze ‘’waterdrop’’ notch (die we recent ook al bij de OnePlus 6T zagen) in mijn ogen een van de meest aantrekkelijke versies tot nu toe is. Zowel de RX17 Pro als de RX17 Neo beschikken over een 6.4-inch scherm met deze waterdrop notch. In de notch zitten enkele sensoren verwerkt zoals licht- en afstandssensoren en natuurlijk de selfie camera. Beide toestellen beschikken over een 25 megapixel AI-selfiecamera met de nodige mogelijkheden zoals ultrawide en beauty modus. De primaire camera van de RX17 Pro betreft een triple camera, een dual 12 megapixel f/1.5 plus f/2.4 shooter met een Sony IMX362 sensor en een 20 megapixel f/2.6 lens. Focus van deze camera ligt op het maken van de perfecte low light en nachtfoto’s. Al zal dit laatste een uitdaging worden tegenover concurrenten gezien onze ervaringen met de Huawei Mate 20 Pro tot nu toe. De RX17 Neo heeft een dubbele camera aan de achterzijde, namelijk een 16 megapixel f/1.7 lens in combinatie met een 2 megapixel f/2.4 dieptesensor.
 

Tech specs en prijzen
 
Zoals verwacht hebben de RX17 Pro en RX17 Neo verder flinke specs aan boord. De RX17 Pro beschikt over de Qualcomm Snapdragon 710 met 6GB werkgeheugen en 128GB aan opslag. Buiten de hierboven genoemde cameraspecs beschikt de RX17 Pro ook nog over een in screen vingerafdrukscanner en het wellicht al bekende SuperVOOC Flash-charging. Hiermee claimt Oppo het toestel binnen 40 minuten volledig op te laden. Ik kan alvast toezeggen dat deze technologie oprecht snel is, bij de Oppo Find X hebben we dit getest en was het toestel na 35 minuten al van 0 naar 100%! De volledige review van de Find X zal binnenkort te lezen zijn. De RX17 Neo heeft een Qualcomm Snapdragon 660 aan boord met 4GB werkgeheugen en ook 128GB aan opslag. De RX17 Neo heeft net als de Pro ook een in screen vingerafdrukscanner echter geen SuperVOOC Flash-charging. De Neo heeft jammer genoeg wel een micro-usb poort in plaats van de huidige standaard usb type c.
 
Het is redelijk duidelijk in welk segment Oppo met deze twee toestellen de strijd wil aangaan. De Oppo RX17 Pro zal verkocht worden voor een adviesprijs van €599,- en ligt daarmee exact naast de recent uitgekomen OnePlus 6T. De Oppo RX17 Neo zal een prijskaartje hebben van €349,- en zal met deze specs wellicht een concurrent kunnen worden voor de Nokia 7 Plus. Beide toestellen hebben een aantrekkelijk kleurtje met leuke en innovatieve specs die we niet vaak in deze klasse tegenkomen. Daarbij hebben ze helemaal geen verkeerd prijskaartje. Daarmee kan Oppo dus wel eens een goede keuze hebben gemaakt om juist in dit prijssegment bekendheid en marktaandeel te willen winnen.