Accessoires
16 september 2015 - Ron Smeets

Ontwerp je eigen smartphone hoesje

Hoesjes kun je tegenwoordig in alle soorten, kleuren, maten en voor alle mogelijke toestellen kopen. Ze zijn bepaald geen overbodige luxe meer als je kijkt naar de kwetsbaarheid van smartphones, en dan vooral de schermen. In winkels en online shops kun je kiezen uit vele honderden (book-)covers, hoesjes, en tasjes. Maar waarom zou je er zelf geen ontwerpen? Gepersonaliseerde bescherming voor je smartphone dus.

Bij B2C Telecom kun je online je eigen smartphone hoesje, book- en flipcover of siliconen en plastic achterkantje samenstellen. Niet alleen voor de populaire iPhones en Samsungs, maar ook voor de meeste andere merken als Sony, LG, Huawei, HTC, Microsoft (Nokia) en dergelijke. Daarbij heb je de keuze uit diverse materialen en kleuren. Van doorzichtig plastic tot leer. Vervolgens heb je de mogelijkheid om het hoesje nog verder te personaliseren met een logo, naam, tekst of een andere afbeelding. Behalve de standaard afbeeldingen die in de webtool aangeboden worden kun je ook een of meerdere (maximaal vijf) zelfgemaakte foto’s of afbeeldingen uploaden. Je kunt het dus zo gek niet bedenken of het kan wel gemaakt worden. Een vette vakantiefoto, je dochter, vriendin, auto of natuurlijk het logo van je bedrijf. Alles kan. Jouw ontwerp wordt vervolgens met UV3 inkt op het hoesje van je keuze geprint. Het is dus geen sticker die erop geplakt wordt.

Hoe het hele proces van ontwerpen precies werkt kun je in onderstaande demo video bekijken. Daar wordt ook het uploaden van foto’s en bewerken van afbeeldingen getoond. Een kind kan de was doen, maar het is wel handig als je een beetje gevoel voor kleur en design hebt. Voordat je het hoesje bestelt kun je het ontwerp in 360 graden online bekijken. Mocht je het willen, dan kun je het door jouw ontworpen hoesje openbaar maken. En daarmee wordt niet alleen het delen via Twitter of Facebook bedoeld. Het is ook mogelijk dat iedereen die dat wil het hoesje gaat bestellen dat jij ontworpen hebt. Wil dat niet? Ook geen probleem, dan blijft het gewoon jouw unieke hoesje. De prijzen van deze hoesjes vallen nog best mee. Die schommelen, afhankelijk van het type hoesje, tussen 15 en 30 euro. Dat is inclusief het printen van je eigen