Entertainment
11 oktober 2016 - Ron Smeets

Offline kranten lezen op je smartphone tijdens KLM vluchten Onze nationale vliegende trots introduceert de KLM Media app

Ik heb het altijd een beetje een vreemd ritueel gevonden, die stapel kranten bij de ingang van een vliegtuig. Eentje, of twee, meepakken en vervolgens opgevouwen in je stoel zitten lezen. Want uitklappen? Dat koste je buurman een blauw oog of bloedneus ;) Tegenwoordig valt het nog wel mee omdat de meeste kranten het tabloid formaat geadopteerd hebben, maar toch...

KLM heeft een oplossing voor dit papieren probleem gevonden. De KLM Media App. Als je die geïnstalleerd hebt dan kun je voordat je vertrekt de kranten die je tijdens de vlucht wil lezen downloaden naar je smartphone. Op dit moment kun je kiezen uit een dertiental kranten plus enkele tijdschriften (van KLM en Airfrance zelf).

Om die te kunnen downloaden moet je in de app inloggen met je Flying Blue of KLM account en als je die niet hebt dan kun je vanaf 30 uur voor vertrek inloggen met de boekingscode. De kranten variëren in grootte van ca 8 tot 30MB. De bestanden van de tijdschriften zijn twee tot drie keer groter. Dat valt qua opslagruimte en download tijd nog wel mee. Bovendien wordt de verwachte tijd die het kost de krant of het tijdschrift te downloaden via een 3G of WiFi verbinding erbij vermeld. 4G staat er niet bij, maar dat komt in de buurt van de WiFi tijden, afhankelijk van de kwaliteit van de verbindingen.

Bij sommige kranten kun je de artikelen die je wilt lezen los selecteren (niet tijdens het downloaden). Bij de andere kranten moet je zelf gaan zoomen en scrollen. KLM zegt ook te bekijken of het mogelijk is om de app in de toekomst uit te breiden met films en series. Dan wordt het dus een volwaardige media app. We zullen zien.

De kranten en tijdschriften die nu beschikbaar zijn in de app: Le Monde, Wall Street Journal, USA Today, Die Welt, El Pais, De Telegraaf, China News Weekly, International New York Times, Financial Times, China Times, Financieele Dagblad, Volkskrant and Trouw. Ook Holland Herald, het inflight magazine van KLM, is beschikbaar in de app. Op termijn zullen meer kranten en tijdschriften worden toegevoegd.

Ook interessant