Geruchten
02 augustus 2015 - Ron Smeets

Nieuwe high-end Lumia's worden toch de 940 en 940 XL? Voor het eind van dit jaar verschijnt ook nog de Lumia 840, aldus een anonieme bron

Over enkele weken, wellicht tijdens de IFA in Berlijn al, zal Microsoft de nieuwe high-end Lumia smartphones onthullen. Er wordt natuurlijk volop gespeculeerd over hoe die toestellen er uit gaan zien, welke specs ze hebben en wat de naam, of het Lumia nummer wordt.

Aanvankelijk doken de namenLumia 940 en 940 XL enkele keren op. Onlangs verscheen echter het gerucht dat Microsoft, net als met Windows 10, een 'nummer' over zou slaan en de nieuwe Lumia's, die intern de Cityman en Talkman zouden heten, als 950 en 950 XL op de markt gaat brengen. Dat wordt nu door een nieuw gerucht weer ontkracht.

Een anonieme bron die claimt dat hij (of zij) inzage heeft in de marketing informatie van Microsoft zegt nu dat de nieuwe toestellen gewoon als Lumia 940 en 940XL gepresenteerd zullen worden. Ik ben benieuwd of het welles-nietes spelletje nog een vervolg krijgt voordat Microsoft de nieuwe smartphones officieel presenteert.

Dezelfde bron zegt ook te weten dat er voor het eind van dit jaar ook nog een opvolger van de Lumia 830 gaat komen; de Lumia 840. Over dat toestel werd eerder ook al gespeculeerd. Tot slot wordt ook beweerd dat de nieuwe Lumia's allemaal voorzien worden van on-screen touch knoppen. We zullen moeten wachten op de eerste officiele berichten van Microsoft om er achter te komen welk van deze geruchten het dichtst bij de waarheid zat.

Bron