Entertainment
23 november 2016 - Ron Smeets

Niantic probeert wanhopig de Pokémon GO hype weer aan te wakkeren Dubbele bonussen, sterkere Pokémon en eerlijkere gevechten

Enkele maanden geleden kon je de straat niet op zonder dat je op sommige plekken letterlijk onder de voet gelopen werd door tieners, twintigers en zelfs dertig-plussers die gefixeerd kijkend naar hun smartphone scherm op zoek waren naar kleine, virtuele, geanimeerde monstertjes. De Pokémon GO hype kwam razendsnel en verspreidde zich als een door de mistral aangewakkerde mediterrane bosbrand. Inmiddels is het aantal (dagelijkse) spelers zienderogen afgenomen. Dat zal ongetwijfeld ook wel iets te maken hebben met het weer, maar deels ook omdat Niantic er in lijkt te slagen de game zelf de nek om te draaien. Feit is in ieder geval dat de Pokémon GO hype langzaam maar zeker uitdooft.

Niantic, de bedenker en ontwikkelaar van Pokémon GO doet er al weken alles aan om de hyoe nieuw leven in te blazen. Zo werden speciale acties bedacht rondom Halloween en heeft de game de afgelopen periode diverse updates gekregen om het spel attractiever, spannender en (nog) leuker te maken.

De nieuwste poging om de Pokémon jagers weer in het harnas te krijgen is het uitdelen van dubbele XP en 'Stardust''. Vooralsnog in de vorm van een actie die vandaag start en tot 30 november duurt, maar het zou mij niets verbazen als ze over enkele dagen met een 'Wegens succes verlengd!' mededeling komen. Officieel heet het dat deze actie bedoeld is om spelers te bedanken voor hun loyaliteit. Dat kan, maar Niantic hoopt natuurlijk dat de uitdovende Pokémon GO hype hierdoor wél weer aangewakkerd wordt. Iets dat de afgelopen weken, met andere updates en acties, nog niet echt gelukt lijkt te zijn.

De tijd zal leren hoe de Pokémon GO hype zich de komende weken en maanden verder ontwikkelt. Is het een blijvertje of praten we er na de winter niet meer over? Wie het weet, of denkt te weten, mag het zeggen... Als je het mij vraagt, dan denk ik dat de game wel zal blijven bestaan, maar de hype zoals die deze zomer de wereld overspoelde komt niet meer terug.

Bron: Pokémon GO Live