Geruchten
10 november 2014 - Ron Smeets

Lijstje met specificaties van de Lumia 940 ontdekt Een van de toestellen die morgen al gepresenteerd worden?

Morgen, 11 november, zal Microsoft een of meerdere Lumia toestellen onthullen. Als we de geruchten mogen geloven dan wordt dat vooral een low- of mid tange smartphone; en mogelijk zelfs twee toestellen.

Maar of de Lumia 940, waar vandaag de eerste vermeende specs van opdoken op een afbeelding waarvan de echtheid niet te achterhalen is, daar ook al bij zal zijn? Dat lijk zeer onwaarschijnlijk. Dat neemt niet weg dat Microsoft uiteindelijk ook de huidige vlaggenschepen zal gaan vervangen. En dan zal de Lumia 940 waarschijnlijk de Lumia 930 opvolgen.

De specs die in China opdoken spreken van een 5 inch full HD scherm,  een 2.7GHz (quad core) Qualcomm Snapdragon 805 processor met 3GB RAM en natuurlijk ook weer een PureView camera; van 24 megapixel dit keer.

Maar dat is nog niet alles. Te zien is ook dat het scherm voorzien is van Gorilla Glass 4 en dat de front camera een 5 megapixel versie is met full HD video opname functie. Andere specs die op het lijstje staan; er komen mogelijk drie uitvoeringen met respectievelijk 32, 64 of 128GB geheugen, een LED flitser, USB 3.0 en afmetingen van 137 x 71 x 8.9 millimeter bij 149 gram.

Als OS wordt Windows Phone 10 vermeld. Dat lijkt een beetje vreemd omdat al min of meer bevestigd is dat Microsoft vanaf versie 10 alleen nog over Windows zal spreken. Enfin, zoals gezegt; onbevestigde geruchten...

Via