Nieuws
09 maart 2015 - Ron Smeets

LG wil dit jaar al 30% meer G4's verkopen dan G3's De verkoop target van de LG G4 is voor 2015 vastgesteld op 10 miljoen

Net als Sony besloot ook LG haar volgende vlaggenschip niet in Barcelona te presenteren. Maar de Koreaanse fabrikant zal wel moeten opschieten als ze de verkoop target die voor 2015 vastgesteld is nog wil halen. Ik bedoel, in acht maanden tijd 10 miljoen exemplaren van één toestel verkopen is voor sommige fabrikanten (twee om precies te zijn) een eitje, maar LG is niet een van die twee. Ter vergelijk, de LG G3 ligt sinds vorig jaar mei in de winkels en daarvan zijn er tot nu toe tussen de 6 en 7 miljoen verkocht. LG heeft de lat voor de G4 dus minimaal 30% hoger gelegd.

Een medewerker van de fabrikant zei in Barcelona dat men het toestel al aan providers en retailers heeft laten zien. Die zouden positief gereageerd hebben op de vernieuwingen en specificaties. In hoeverre die overeen komen met die uit eerdere geruchten is niet bekend.

Maar of de positieve 'ontvangst' van providers en retailers voldoende is om de bovengenoemde target te halen waag ik te betwijfelen. De LG G4 zal, als hij vlak na de onthulling in april al in de winkels verschijnt, hevige concurrentie ondervinden van de Galaxy S6. Dit in tegenstelling tot de Galaxy S5 die vorig jaar ongeveer gelijktijdig met de G3 verscheen. Samsung's vlaggenschip van 2014 werd lauw ontvangen en de verkoopcijfers vielen tegen. Daarvan kon de concurrentie, ook LG dus, toen profiteren. Dit jaar, zo blijkt uit de eerste berichten, is de kans groot dat Samsung weer ouderwets snel miljoenen exemplaren van de Galaxy S6 modellen aan de man en vrouw gaat brengen. Dat zullen alle concurrenten van Samsung gaan merken; ook LG. Tenzij LG besluit om de G4 wederom, net als de G3, van een verwisselbare accu te voorzien. Dan zou deze Koreaanse fabrikant ook nog wel wat klanten van Samsung kunnen inpikken.

"LG Electronics aims to achieve the 10 million sales target of the G4 smartphone, which will be unveiled next month. Specifications of the G4 and changes we've made had been briefed to top outlet channels and European carriers during the Mobile World Congress (MWC) fair. Initial response was good enough"

Als LG dus 30% meer G4's wil verkopen dan zal de tweede Koreaanse fabrikant het vooral moeten hebben van klanten die na twee jaar hun G2 willen vervangen en overstappers vanuit andere merken. HTC en Sony liggen dan het meest voor de hand. LG toestellen, ook de vlaggenschepen, zijn doorgaans prettiger geprijsd en dat wordt voor steeds meer smartphone kopers een steeds belangrijkere beslissingsfactor. Bovendien wordt de nieuwe HTC One M9 lauw ontvangen. Over de Xperia Z4 is nog niet veel te zeggen.

En dan is er natuurlijk ook nog het verhaal van de mogelijke komst van een nog betere high end toestel. Die zou qua specs én design de G4 moeten ontstijgen. Als dat inderdaad klopt en dat toestel komt later dit jaar ook al op de markt, dan zal dat geen positieve invloed hebben op de verkoopcijfers van de G4. Tenzij de fabrikant het nieuwe toestel ook fors duurder maakt.

Hoe je het ook wendt of keert; LG zal flink aan de bak moeten willen ze de target van 10 miljoen G4's in 2015 kunnen halen.

Bron