Toestellen
16 september 2015 - Ron Smeets

LG licht een tipje van de Class op Een phablet met 'nieuw-oud' design en middelmatige specs

Er wordt al tijden gespeculeerd, niet in de laatste plaats door opmerkingen die uit het kamp van de Koreaanse fabrikant zelf komen, dat LG dit jaar nog een nieuwe high-end smartphone wil gaan lanceren die, qua specs en design, boven de huidige G-Series, en G4 dus, uitstijgt.

Vandaag heeft LG een tipje van de sluier van een nieuwe smartphone opgelicht die over nog geen week, op 21 september, onthuld gaat worden; de LG Class. Gezien de specs die ze daar tot nu toe bij vermelden is de kans echter klein dat dit het high-end toestel is waar de fabrikant eerder al over sprak. De LG Class heeft namelijk wel een groter scherm, 5.7 inch, dan de G4, maar dan met een full HD resolutie (1920 x 1080) en geen QHD of zelfs 4K dus. Ook de processor, een Snapdragon 615, de camera's (12 en 5 megapixel) en 8GB intern geheugen zijn niet bepaald specs die bij een ultra high-end toestel horen.

Nee, de kans lijkt groot dat de LG Class een mid-range phablet wordt met een iets ander design dan de huidige G-Series. Zelf moest ik, kijkend naaar de randen van het toestel, zelfs even denken aan de goedkopere L-Series van een jaar of twee geleden. maar goed, op 21 september zal het allemaal wel duidelijk worden.