Nieuws
10 april 2018 - Ron Smeets

LG G7 ThinQ ziet 2 mei het daglicht Lang verwachte, maar op LG’s eigen moment gekozen, G6 opvolger komt toch nog deze lente

LG doet sinds begin dit jaar haar eigen ding. Dat is althans wat de Koreaanse fabrikant bij iedere gelegenheid sinds bekend werd dat de opvolger van de G6 langer op zich zou laten wachten zo hard mogelijk roept. Welnu, vandaag is bekend geworden dat de LG G7 ThinQ op 2 mei in New York het daglicht gaat zien. Al met al heeft LG dus twee maanden langer gewacht. Schijnbaar was de tijd in Barcelona (MWC) nog niet rijp voor een opvolger van de G6 en nu, amper 60 dagen later, wel. Laat ze nu maar gewoon toegeven dat ze na het zien van de iPhone X, de wetenschap – met dank aan wat lokale bedrijfsspionnen - dat Samsung met de G9 geen vernieuwend design zou introduceren en Huawei dat weer wel zou doen besloten om een toestel te maken dat het beste van die drie strategieën combineert. Als de G7 in werkelijkheid inderdaad lijkt op het toestel dat al een paar keer uitgelekt is, dan zijn ze daar bij LG best goed geslaagd. OK, dit is mijn eigen theorie. Puur gebaseerd op mijn eigen waarnemingen en het nieuws en de geruchten van de afgelopen drie en een halve maand sinds bekend werd dat De LG G7 later zou komen.

Meer dan de ThinQ functies alleen?
De toevoeging van het merk ThinQ aan de naam van de G7 impliceert, en dat heeft LG ook al min of meer bevestigd, dat het toestel een aantal vergelijkbare AI functies aan boord heeft. Denk aan de Q Lens die we op de LG V30S ThinQ in Barcelona al zagen. Ik mag aannemen dat LG de AI (camera) features veder doorontwikkeld heeft aangezien de standaard V30 de ThinQ functies van de V30S ook gaat krijgen middels een software update. De G7 zal dus zeker iets meer in zijn mars moeten hebben. Daarover wordt overigens in de aankondiging van de onthulling die LG vandaag online zette nog maar weinig geroepen. De fabrikant spreekt behalve over Vision AI, de nieuwe kunstmatig intelligente camera technologie die ook in de V30S ThinQ zit, ook over Voice AI en Empathy AI. Wat dat precies inhoud zullen we op 2 mei wel horen.

LG’s persbericht (Google Translate versie)
LG Electronics bevestigde het volgende premium smartphonemerk als 'LG G7 ThinQ'. Dit is de eerste keer dat het merk ThinQ is toegepast op de G-serie.
ThinQ is een merk dat het doel van LG Electronics weerspiegelt: 'Denken in het standpunt van de klant en de aandacht van de klant oefenen'.
LG Electronics introduceerde het merk ThinQ vorige maand voor de eerste keer op zijn smartphone met de lancering van de LG V30S ThinQ, die AI-technologie combineert met de functies die klanten het vaakst gebruiken. Het product is uitgerust met 'Voice AI' die verschillende spraakopdrachten uitvoert en 'Empathy AI' die zich richt op 'Vision AI', wat het gemak van de camera verbetert.
De 'LG G7 ThinQ' zal de prestaties en het gemak van 'sympathieke AI' verbeteren, evenals de mogelijkheid om met andere apparaten te werken.
LG Electronics onthult de LG G7 ThinQ in Metropolitan West in Manhattan, New York op de 2e en een openbaar evenement op Yongsan Ip Park Mall in Seoul op de 3e. We zijn van plan binnenlandse en buitenlandse media uit te nodigen om samen nieuwe producten uit te leggen en evenementen te ervaren.
"Aangezien smartphones zich tot nu toe hebben gericht op het vullen van nieuwe functies en meer functies, is het tijd voor ons om oplossingen te bedenken voor hoe gemakkelijk klanten ze daadwerkelijk gebruiken", zegt Ha Jeong-wook, managing director van LG Electronics ' We laten het gemak zien dat we tot nu toe niet hebben gezien door de geaccumuleerde AI-technologie te concentreren. "