Toestellen
22 september 2015 - Ron Smeets

LG Class: matig design in een metalen behuizing Een mid-range smartphone met een redelijk voordelig prijskaartje

LG lichtte vorige week al een tipje van de sluier van een nieuw toestel op. Gisteren werd de LG Class officieel gepresenteerd in Korea en het blijkt dus de eerste LG smartphone te zijn met een volledig metalen behuizing waar je verder niet echt warm voor hoeft te lopen. Qua specs is het een goed mid-range toestel, maar Tot op zekere hoogte kun je dat ook van het prijskaartje zeggen. In Korea gaat de LG Class namelijk 399.300 Won kosten. Omgerekend zo'n 300 euro. Kijkend naar de specificaties dan is dat bedrag wel te billijken.

Het design, en dat is natuurlijk een kwestie van smaak, valt toch wel wat tegen. OK, hij heeft dus een compleet metalen behuizing, maar de randen rondom het scherm zijn niet meer echt van deze tijd te noemen. En een toestel dat 7.4 millimater dik is waarbij de camera uitpuilt is ook niet echt modern te noemen. Al hebben de dure Samsung's en Apple's dat natuurlijk ook, maar wel met behuizingen die verder een stuk dunner zijn. Enfin, echt mooi vind ik de LG Class in ieder geval niet.

De LG Class moet het weliswaar doen met een 5 inch HD IPS display (1280 x 720 pixels), een 1.2 Ghz quad core Snapdragon 410 processor. Maar van de andere kant heeft de fabrikant er wel 2GB RAM en dezelfde 13 megapixel camera als die in de G4 zit in gestopt. Aan de voorzijde prijkt nog een 8 megapixel camera voor selfie's. Verder heeft de LG Class 16GB intern geheugen dat middels een microSD kaartje uitgebreid kan worden tot maar liefst 2TB. Niet dat die al verkrijgbaar zijn, maar ze kunnen er dus wel in. Uiteraard is hij ook geschikt voor 4G (LTE) netwerken en zijn opties als WiFi, Bluetooth, GPS en dergelijke ook van de partij. De accu lijkt met 2050 mAh, voor een toestel met bovenstaande specs, genoeg capacteit te hebben, maar dat zal uit tests moeten blijken.

De kans dat de LG Class binnenkort naar Europa komt lijkt vooralsnog erg klein. Het toestel is eerst bedoeld voor de lokale markt, zo blijkt ook uit het Koreaanse persbericht.