Nieuws
18 maart 2015 - Ron Smeets

Lenovo stapt ook op de Windows smartphone trein Chinese fabrikant presenteert deze zomer haar eerste Windows smartphone

MIcrosoft is al geruime tijd op zoek naar nieuwe, grote, merken die Windows als smartphone OS willen omarmen. De software gigant heeft haar eerste succesje op dat gebied gisteren geboekt. Lenovo kondigde namelijk aan dat men op de Windows smartphone trein gestapt is.

Sinds de overname van Nokia is meer dan 90% van alle Windows Phone toestellen een Lumia. Van de 'traditionele' grote merken als Sony, Samsung, HTC en LG hoeft Microsoft, op een enkele uitzondering na, niet veel Windows smartphone liefde meer te verwachten. Die hebben het OS, mijns inziens niet helemaal terecht, de rug toegekeerd.

Nee, Microsoft moet de uitbreiding van het assortiment Windows smartphones nu vooral zoeken bij de nieuwe merken. Fabrikanten als Alcatel One Touch en Kazam hebben al Windows toestellen laten zien en er wordt ook gespeculeerd dat Xiaomi van plan is een of meerdere Windows smartphones te gaan maken.

Zeker is dus dat Lenovo op de Windows smartphone trein gestapt is. De fabrikant, ook eigenaar van Motorola, maakte gisteren tijdens een Windows conferentie bekend deze zomer haar eerste Windows Phone toestel te zullen onthullen. Of dat meteen een Windows 10 toestel wordt of toch eerst nog een Windows Phone 8.1 model; dat is nog niet duidelijk.

Het zal mij wel benieuwen hoe Microsoft straks om gaat met de concurrentie voor haar eigen Lumia's. Fabrikanten als Lenovo en Xiaomi opereren in hetzelfde marktsegment waar Lumia op dit moment ook haar meeste omzet behaalt; uiterst betaalbare smartphones met een goede kwaliteit-prijs verhouding. Dat betekent dus dat Microsoft met het 'binnenhalen' van deze nieuwe Windows smartphone OEM partners de concurrentie voor haar eigen Lumia's versterkt. Als dat maar goed gaat.

Bron (Twitter), Via