Nieuws
30 januari 2012 - Ron Smeets

KPN start 'same day delivery', alleen voor zakelijke klanten

KPN heeft vandaag een nieuwe 'same day delivery' service voor mobiele diensten en producten geintroduceerd. Helaas geldt dit alleen voor zakelijke klanten en niet voor de 'gewone' consument dus.

Elke zakelijke klant die vóór 13u00 online een product (of dienst) besteld zal deze nog dezelfde dag, na een telefonische afspraak gemaakt te hebben, vóór 22u00, geleverd krijgen. Dit geldt voor mobiele telefonie en mobiel internet op laptop en tablet.

Op zich een prima service van KPN, maar het is wel jammer dat dit dus niet geldt voor de 'gewone' consument. Wat mij betreft had KPN dat wel mogen doen. Ze zijn al niet de goedkoopste (mobiele) provider en ze hoeven ook geen prijsvechter te worden, maar dit soort diensten (same day delivery) is wel iets waarin KPN zich zou kunnen onderscheiden van de (goedkopere) concurrentie.

Overigens moeten we er ook weer niet teveel waarde aan hechten. Ik bedoel, hoe vaak koop je online een nieuw mobiel product of dienst? Voor de meeste klanten gebeurt dat doorgaans 1 keer per (twee) jaar. Zakelijke klanten maken wellicht iets vaker gebruik van als ze een toestel of abonnement voor een nieuwe medewerker moeten aanschaffen / afsluiten, bijvoorbeeld.

Via: KPN