Geruchten
05 april 2015 - Ron Smeets

Kijken we hier naar de eerste live foto's van de Sony Xperia Z4? Toestel heeft in ieder geval hetzelfde typenummer als de Xperia Z4 die in eerdere geruchten opdook

Ruim twee weken geleden doken de eerste vermeende persafbeeldingen van de Sony Xperia Z4 op. Geruchten over dat toestel waren er daarvoor, en daarna, al meer dan voldoende. Sony heeft al bevestigd dat de volgende high-end Xperia Z, de Z4 dus, nog vóór de zomer in de winkels zal liggen. Het is nu dus wachten op de officiële presentatie.

Een Griekse bron heeft nu drie live kiekjes van de Xperia Z4 zou zijn gepubliceerd. Veel is daarop niet te zien. Een foto van een deel van het scherm dat zo fel verlicht is dat de rest van het toestel, de zijkant bijvoorbeeld, nauwelijks nog te zien is. Op de tweede foto is hetzelfde scherm te zien, maar dan wel met de toestel info pagina. Daarop staat duidelijk dat het toestel in kwestie het typenummer E6553 draagt. Dat nummer is de afgelopen weken al vaker aan de Xperia Z4 gekoppeld. Onder andere in benchmark resultaten. Op dezelfde foto is ook te zien dat het toestel voorzien is van de Qualcomm Snapdragon 810 processor (MSM8994). Dat zou een van de verbeteringen worden ten opzichte van zijn voorganger.

De derde foto is er eentje van de achterzijde. Daarop is ook de cameralens, met bijschrift, te zien. Dat is wederom een 20.7 megapixel model. Verder wordt over de specs van het toestel door de Griekse bron niets nieuws gemeld.

Of deze foto's echt zijn? Dat is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen. Het toestel op de foto's, en eerdere persafbeeldingen, lijkt heel erg veel op zijn voorganger, de Xperia Z3, maar dat is ook geen aanwijzing voor de echtheid van de kiekjes. Sony heeft de afgelopen jaren nooit echt grote veranderingen in het design van de Xperia Z modellen doorgevoerd. Afwachten dus maar. Als het toestel over twee maanden al in de winkels moet liggen dan kan de officiële onthulling ook niet al te lang meer op zich laten wachten. Her en der wordt gespeculeerd over begin mei. We zullen het wel zien.

Bron (Grieks)