Geruchten
05 augustus 2015 - Ron Smeets

Is dit de volgende high-end Lumia? Kiekjes van een Microsoft prototype zouden de Lumia 950 tonen

Over enkele weken zal Microsoft weer een of twee nieuwe high end Lumia smartphones onthullen. Of dat nu de Lumia 940- danwel de Lumia 950 serie wordt is iets waar online nog volop over gespeculeerd wordt. De kans is in ieder geval heel erg groot dat Microsoft zowel een 5.2 inch als een 5.7 inch model al lanceren.

Via een Windows Forum zijn twee kiekjes opgedoken waarop een prototype, compleet met 'verhullend hoesje', van de Lumia 950 (of 940) te zien zou zijn. Het toestel ziet er inderdaad anders uit dan de Lumia's die we tot nu toe kennen. Daarmee bedoel ik dat nu on-screen buttons te zien zijn. Verder heeft hij wel, kijkend naar de randen, zijkanten en rondingen, een duidelijk Lumia uiterlijk.

Op de foto van de achterzijde is, mede door het hoesje, niet heel veel te zien, al lijkt het toestel, en dat zou ook niet zo gek zijn, wel uitgerust te zijn met een PureView camera. Hoeveel megapixels? Dat is niet te zien, maar de camera module heeft veel weg van die van de Lumia 1020 (20 megapixel).

Over de specs wordt door de Chinese bron niets gemeld. Uiteraard zal Microsoft de nieuwe Lumia's uitrusten met de smartphone versie van Windows 10, maar dat was al heel lang bekend. Andere Lumia 940 (over de naam wordt dus nog gespeculeerd) geruchten spraken al over een snapdragon processors met 3GB RAM en een 24 megapixel camera. We zullen het wel zien, over enkele weken.

Bron (Chinees)