Nieuws
04 maart 2019 - Luc Meijs

Is dit de nieuwe OnePlus 7? Renders tonen een vermoedelijk uiterlijk van de aankomende OnePlus

Afgelopen MWC toonde het Chinese OnePlus een basaal prototype van hun aankomende 5G toestel. En waar de features van deze dit prototype niet zichtbaar waren door een extreem dikke case die om het toestel heen zat, ontkende de CEO van OnePlus niet dat hij al over een werkend prototype beschikte. Sterker nog, Pete Lau bevestigde zelfs dat hij een prototype toestel in zijn binnenzak had van (vermoedelijk) de OnePlus 7 5G. Via de bekende leaker OnLeaks hebben we nu een aantal high res renders van de aankomende ‘’flagship killer’’.
 

OnePlus 7, en de 7 staat voor 700 + euro?
 
De prijzen van OnePlus stijgen elk jaar weer en waarschijnlijk krijgen we dit jaar voor het eerst een fikse verhoging in prijs te zien voor het nieuwe model. De term ‘’flagship killer’’ is vanaf dit jaar wellicht aan vervanging toe. OnePlus gaf op het MWC al aan dat de 5G technologie ofwel 5G chipset, een dure stap zal zijn voor elke fabrikant en dat ook OnePlus hun adviesprijzen aanzienlijk zal moeten verhogen. Waar de voorgaande modellen slechts een paar tientjes stegen zal de OnePlus 7 dus een flinke verhoging te wachten staan. Wellicht gaan we dit jaar twee modellen OnePlus rond de prijs van 700 à 800 euro zien. Rond mei/juni zal de reguliere OnePlus 7 aangekondigd worden waarna in oktober of november de T-versie hiervan uitkomt.
 

Opvallende keuze
 
Wat het meest opvalt aan deze renders is de pop up selfiecamera, een opvallende en wel heel aparte keuze van de Chinese fabrikant. Hiermee bereik je natuurlijk wel een screen-to- body ratio van meer dan 95% (volgens de geruchten), echter is het maar de vraag of OnePlus fans deze keuze kunnen waarderen. Waar dit soort gemotoriseerde camera’s tot nu toe maar op enkele toestellen te vinden zijn zoals bij Vivo en Oppo, lijkt het er dus op dat ook enkele grotere fabrikanten hier een toekomst in zien. Zelfs Samsung werkt volgens recente geruchten aan een dergelijk gemotoriseerd selfiemechanisme. De voornaamste kritiek op dit soort mechanismes is de levensduur. Waar deze gemotoriseerde onderdelen nog maar kort op de markt zijn, is het nog maar de vraag hoe lang en vlekkeloos dit type mechanisme meegaat. Het display van deze OnePlus 7 is vermoedelijk een 6.5 Inch Full HD+ variant, echter is een resolutie vooralsnog niet bekend. Ook pakt OnePlus de trend met meerdere camera’s op en plakt nog een derde lens op het nieuwe toestel, waardoor het totaal nu op drie camera’s komt. Vermoedelijk zal deze derde lens over ToF beschikken, een techniek die we momenteel steeds vaker terugvinden bij toestellen. De processor die OnePlus zal gaan gaat gebruiken voor de 7e generatie is de Qualcomm Snapdragon 855. Waar dit de nieuwste chipset van de fabrikant is, betekent dit niet direct 5G voor de OnePlus 7. Voor een volledige snelle 5G-connectie is deze chipset in combinatie met Qualcomm’s nieuwe X50 modem/chip nodig. Het is vrijwel mogelijk dat de reguliere 7 nog geen 5G tot zijn beschikking krijgt, echter de T later dit jaar wel. Verdere (vermoedelijke) specificaties van het aankomende nieuwe toestel zijn, een 4150mAh accu, 6GB aan RAM en een ruime opslagcapaciteit.
 

Het duurt nog even tot juni en tot dusver zijn er nog maar weinig specificaties bekend over het toestel. Is dit echt een overweging voor de Chinese fabrikant of klopt er helemaal niks van? We kunnen enkel wachten tot er meer bekend wordt. Komende maanden zullen we ook deze fabrikant in de gaten houden met betrekking tot informatie/updates over het nieuwe toestel.
 
Hieronder nog een kort filmpje met 360° renders van het toestel.
 

Bron