Geruchten
19 juni 2015 - Ron Smeets

HTC One M9+ komt deze zomer wellicht toch naar Europa De adviesprijs zou 799 euro gaan bedragen

Ruim twee maanden geleden onthulde HTC in Azië de 'grotere' variant van de One M9 die, heel toepasselijk, One M9+ gedoopt werd. Het gerucht gaat nu dat de Taiwanese fabrikant deze zomer nog van plan is om de One M9+ naar Europa te brengen. Vooralsnog worden alleen Duitsland, Rusland en Italië bij naam genoemd, plus 'andere West- en Oost Europese landen (zie tweet hieronder). Een andere Duitse bron noemt ook Oostenrijk nog. Omdat de One M9+ betere specs heeft dan de One M9 lijkt de genoemde adviesprijs van 799 euro aannemelijk. Dat is 50 euro meer dan de prijs van de One M9.

De vraag is natuurlijk waarom HTC nu alsnog zou besluiten om de One M9+ toch naar Europa te brengen. Omdat de One M9 zelf minder goed verkoopt? Hopen ze dat de ietwat betere specs van de One M9+ potentiële kopers over de lijn trekt die de One M9 links laten liggen omdat hij geen vingerafdruk scanner, geen QHD scherm en een te snel oververhit rakende Snapdragon 810 processor heeft? Het zou zo maar kunnen. Het zijn in ieder geval specs die HTC bij de One M9+ verbeterd heeft; een 5.2 inch QHD (2560 x 1440 pixels) scherm, een home buton met vingerafdruk scanner en een 2.2GHz octa core processor van MediaTek (MT6795). Ow ja, en de 20 megapixel camera heeft een duo-lens voor speciale (3D) effecten.

Officieel is op dit moment nog niets bekend over het Europese avontuur van de One M9+. Daarvoor is het afwachten op berichten vanuit het HTC kamp. Belangrijk is natuurlijk ook of de grotere One M9 het in de winkels beter zou doen dan het tegenvallende 'origineel'. Dus... zijn er lezers die de One M9 links hebben laten liggen maar de aanschaf van een One M9+ wel zouden overwegen?

https://twitter.com/LlabTooFeR/status/611852566419374080

Bron, via