Toestellen
19 augustus 2014 - Ron Smeets

HTC One (M8) for Windows in Amerika onthuld

HTC heeft zojuist in New York de Windows Phone versie van de One (M8) gepresenteerd. Het toestel zal in de VS vanaf morgen al, exclusief bij Verizon, te koop zijn. De naam? HTC One M8 for Windows.

Qua specs is het toestel, op het OS na, exact hetzelfde bedeeld als zijn Android broer. Dus met een 5 inch full HD display, 2.3GHz quad core Snapdragon 801 preocessor, 2GB RAM, 32GB intern geheugen, de 4.1MP Ultrapixel duo camera, microSD en een 2600 mAh accu.

Verder is ook het design van de One M8 for Windows identiek gebleven. Een volledig metalen behuizing dus. Opvallend is verder dat HTC ook een Windows app versie van de Blinkfeed gemaakt heeft. Het is dus echt letterlijk hetzelfde toestel met een ander OS.

Nu wordt het afwachten wanneer HTC zal besluiten dat de Windows Phone variant van de One (M8) naar Europa komt. Als de eerdere berichten over een serieuze terugkeer baar Windows Phone kloppen dan kan dat niet uitblijven. En aangezien Telfort het toestel onlangs al even op haar site zette lijkt de vraag alleen nog 'wanneer?'. Vlak voor de lancering publiceerde Verzizon el een demo video van het toestel:

HTC Blog