Nieuws
20 oktober 2015 - Ron Smeets

HTC CEO Cher Wang: "One A9 is een prima iPhone alternatief" Serieus? Wordt HTC's poging op hernieuwd succes afgetrapt met een aanval op de iPhone?

Aan het eind van deze dag (20 oktober) zal HTC de One A9 officieel onthullen. Over dat toestel is al heel wat uitgelekt. CEO Cher Wang heeft in een mail aan het adres van al haar werknemers geroepen dat de One A9 een prima alternatief wordt voor de iPhone. Deze week onthullen we een nieuwe smartphone die al onze werknemers (wat er nog van over is, red.) met trots zal vervullen, aldus Wang.

Nu lijkt de One A9 in gelekte kiekjes inderdaad wel wat veel op de iPhone 6 modellen, met name door de lelijke antenne-lijnen aan de achterzijde, de ronde hoeken en de relatief grote (en symmetrische) ruimtes boven en onder het display. Wat dat betreft heeft Wang dus wel een beetje gelijk. Maar ik hoop toch niet dat de Taiwanezen denken dat ze zich met dit nieuwe toestel vooral moeten gaan richten op het (terug)kapen van iPhone (Apple) marktaandeel want dan zouden ze wel eens bedrogen uit kunnen komen. Zeker als de meest recent gelekte specs van de One A9 blijken te kloppen.

The new phone will strike a balance between beauty, performance and simplicity making it good enough to become an alternative to the iPhone

Van de andere kant kan ik het ook wel een beetje begrijpen. HTC was altijd het innovatieve smartphone merk met fraaie toestellen die voorzien waren van de beste, en nieuwste, specs. Daarmee behalen ze al enkele jaren niet meer het succes dat ze gewend waren. Dat zijn ze natuurlijk zelf schuld met de One M7 (en zijn opvolgers) die gewoonweg niet goed genoeg bleken te zijn voor de veeleisende HTC gebruikers van het eerste, en tweede, uur. Dat ze het nu dus over een andere boeg proberen te gooien, design en emotie dus, is op zich zo gek nog niet. Samsung heeft haar strategie met de Galaxy S6 modellen ook iets aangepast.

Helaas denk ik echter niet dat HTC met een toestel als de One A9 heel veel iPhone gebruikers zal weten over te halen. Tenzij er tijdens de presentatie van het toestel nog iets heel bijzonders uit de hoge hoed getoverd wordt. We zullen het wel zien.

Bron