Nieuws
08 januari 2019 - Luc Meijs

Honor onthuld de Honor 10 Lite in Nederland Een elegante budgetphone met focus op de camera

Moederbedrijf Huawei ging dochter Honor al voor met de nieuwe P Smart 2019. Nu komt die dochter zelf met een vergelijkbaar toestel met een nog vriendelijker prijskaartje. De Honor 10 Lite is de nieuwste aanvulling binnen de budgetlijn van deze fabrikant. ‘’AI-fotografie in combinatie met een elegant ontwerp voor een ongeëvenaarde selfie ervaring’’, aldus Honor.
 
AI Honor
 
De Honor 10 Lite focust op de groep consumenten die graag selfies of foto’s in het algemeen maakt. De AI powered camera van de Honor 10 Lite kan tot wel 8 real time scenario’s herkennen en direct de verschillende omgevingen detecteren om hier de
belichting op aan te passen. Ook in minder goed verlichte omstandigheden moet het toestel optimaal presteren dankzij de 4-in-1 lichtfusie technologie. De selfiecamera is voorzien van 3D gezichtsherkenning en portretverlichting met vijf verschillende lichteffecten voor het beste resultaat. De hoofdcamera unit betreft een 13MP, f/1.8 lens met een 2MP dieptesensor voor die leuke bokeh effecten. De selfiecamera heeft een 24MP, f/2.0 lens ter beschikking voor die perfecte selfiefoto’s.
 
Design en tech specs
 
Het toestel lijkt qua uiterlijk bijna identiek aan dat andere budgettoestel van het moederbedrijf. De Honor 10 Lite verschilt op een paar punten, de notch wordt bij dit toestel benoemd als druppel notch en ook de kleuren wijken net iets af van de P Smart 2019. Het scherm betreft hetzelfde 6.21 inch 1080 x 2340 pixels FullView HD-scherm dat we eerder al zagen met een identieke screen to body ratio. Verder beschikt het toestel over dezelfde Hisilicon Kirin 710 processor met 64GB interne opslag en 3GB aan werkgeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een micro SD kaart tot maximaal 512GB. Ook de accu, met anno 2019 nog steeds een micro USB lader, heeft eenzelfde capaciteit namelijk 3400mAh zonder fast charge. Het toestel heeft aan de achterkant naast de camera een vingerafdrukscanner voor biometrische ontgrendeling.
 
Het toestel zal in drie kleuren te krijgen zijn in Nederland, Sky Blue, Sapphire Blue en Midnight Black. De prijs van deze Honor is 229 euro, de bijna identieke Huawei P smart 2019 kost 250 euro.
 
Je kunt je afvragen wat nu precies de verschillen zijn tussen de toestellen gezien beide uit dezelfde fabriek komen. De P Smart 2019 is al in mijn bezit en zal binnenkort gereviewd worden. Wellicht is het interessant om de Honor 10 Lite ernaast te houden zodat de verschillen tussen de toestellen aan het licht komen.