Toestellen
01 juli 2015 - Ron Smeets

Honor 7 ziet het daglicht in China Eerste Honor die ook in eigen land zonder 'Huawei' ondersteuning onthuld wordt

Dat Honor een hele sterke binding heeft met Huawei is geen nieuws. Het merk is eind vorig jaar door Huawei zelf bedacht en, vooral buiten China, als onafhankelijke smartphone fabrikant gepresenteerd. Tot nu toe werden alle Honor smartphones in China echter eerst altijd als 'Huawei Honor...' gepresenteerd om vervolgens naar deze kant van de aardbol te komen zonder 'Huawei' branding. Een beetje verwarrend was dat wel. Welnu, dat moeten ze bij Huawei ook gedacht hebben want gisteren werd de Honor 7 in China onthuld door... Honor.

Uiterlijk heeft deze nieuwe Honor overigens veel weg van de Honor 6 Plus die enkele weken geleden bij ons in de winkels verscheen. Qua specs zijn er wel duidelijke verschillen. Om te beginnen bij de afmetingen van het scherm. De Honor 7 heeft een 5.2 inch full HD display en is daarmee dus 0.3 inch kleiner dan de 6 Plus. Bovendien is het glas van de nieuwe Honor van saffier voor nog betere krasbestendigheid. De rekenchip van de Honor 7 is de nieuwere octa core Kirin 935 processor (4 x 2.2 GHz plus 4 x 1.5GHz). Ook de camera is met zijn 20 megapixel Sony sensor beduidend anders dan die van zijn 'look-a-like'. Aan de voorzijde prijkt wel dezelfde 8 megapixel selfie cam. Verder wordt ook nog wat gezegd over de vingerafdruk scanner die je vingerafdruk binnen een halve seconde kan herkennen.

Over de Europese prijs en beschikbaarheid van de Honor 7 kan op dit moment nog niets gezegd worden. In China ligt hij volgende week in de winkels voor prijskaartjes die varieren tussen 1999 (voor de 16GB uitvoering) en 2499 Yuan (met 64GB), ofwel 290 tot 365 euro.

De specs op een rijtje:
- 5.2 inch Full HD (1920 x 1080) display
- 2.2 GHz / 1.5 Ghz octa core Kirin 935 processor
- 3GB RAM
- 16 of 64GB geheugen
- 20 megapizel Sony camera
- 8 megapixel selfie cam
- 3100 mAh accu
- Android 5.1 met Emotion 3.1 UI
- dual sim optie
- 4G / LTE support

Bron (Honor, Chinees)