Nieuws
11 maart 2019 - Luc Meijs

Het ultieme budget toestel: Xiaomi Redmi Note 7 Xiaomi Redmi Note 7, tijd om uit je comfortzone te stappen

Begin dit jaar kondigde Xiaomi de Redmi Note 7 al aan voor de Chinese en Indiase markt. Na de aankondiging op het MWC over meer focus op de Europese markt verwachtten we al dat de Chinese fabrikant hun toestellen snel via een Nederlandse retailer ging aanbieden. De Xiaomi Redmi Note 7 is een perfecte smartphone voor diegene die eens wat anders wil. Geen A merk smartphone in Europa, laat staan Nederland, maar wel veel waar voor je geld.
 
De Xiaomi Redmi Note 7 heeft een flink aantal spannende specificaties voor dit prijssegment. Het toestel beschikt over een groot 6.3 Inch IPS LCD scherm met een resolutie van 2340 x 1080 pixels, de verhouding van dit scherm betreft 19.5:9. De Redmi Note 7 wordt aangedreven door de mid range Qualcomm Snapdragon 660 Octa-core processor. Het toestel heeft verder een intern geheugen van 64GB met 4GB aan RAM geheugen, uitbreiding met een microSD is mogelijk tot maximaal 256GB. Om dit grote toestel te voorzien van een lange accuduur heeft deze een 4000mAh batterij aan boord én beschikt over USB C met Quick Charge 4! Een van de weinige toestellen in het budget segment dus die afstapt van de oude standaard (micro USB) en overstapt naar de nieuwe. Dit alleen al maakt het toestel een stuk aantrekkelijker dan een concurrent binnen dit prijssegment met nog de oude standaard. De Redmi Note 7 heeft ook een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel en beschikt nog over een reguliere 3.5mm jackaansluiting. De meest opvallende feature van dit toestel is de 48 megapixel camera, dit soort kwaliteitscamera’s zien we bijna nooit in een dergelijk prijssegment. Deze camera maakt gebruik van de Quad Bayer technologie waarmee alle pixels van de genomen foto worden samengedrukt tot een ultra scherp eindresultaat van 12 megapixel. Naast de hoofdcamera zit nog een 5 megapixel dieptesensor voor die leuke bokeh portret foto’s. Het toestel heeft aan de voorkant in het scherm een soort parel notch met daarin een 13 megapixel selfie shooter. De Xiaomi Redmi Note 7 draait op de laatste Android 9 versie met daaroverheen Xiaomi’s eigen MIUI 10.
 

De Xiaomi Redmi Note 7 heeft een flink aantal spannende specificaties voor dit prijssegment. Het toestel beschikt over een groot 6.3 Inch IPS LCD scherm met een resolutie van 2340 x 1080 pixels, de verhouding van dit scherm betreft 19.5:9. De Redmi Note 7 wordt aangedreven door de mid range Qualcomm Snapdragon 660 Octa-core processor. Het toestel heeft verder een intern geheugen van 64GB met 4GB aan RAM geheugen, uitbreiding met een microSD is mogelijk tot maximaal 256GB. Om dit grote toestel te voorzien van een lange accuduur heeft deze een 4000mAh batterij aan boord EN beschikt over USB C met Quick Charge 4! Een van de weinige toestellen in het budget segment die afstapt van de oude standaard (micro USB) en overstapt naar de nieuwe. Dit alleen al maakt het toestel een stuk aantrekkelijker dan een concurrent binnen dit prijssegment met nog de oude standaard. De Redmi Note 7 heeft ook een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel en beschikt nog over een reguliere 3.5mm Jack aansluiting. De meest opvallende feature van dit toestel is de 48 megapixel camera, dit soort kwaliteit camera’s zien we bijna nooit in een dergelijk prijssegment. Deze camera maakt gebruik van de Quad Bayer technologie waarmee alle pixels van de genomen foto worden samengedrukt tot een ultra scherp eindresultaat van 12 megapixel. Naast de hoofdcamera zit nog een 5 megapixel dieptesensor voor die leuke bokeh portret foto’s. Het toestel heeft aan de voorkant in het scherm een soort parel notch met daarin een 13 megapixel selfie shooter. De Xiaomi Redmi Note 7 draait op de laatste Android 9 versie met daaroverheen Xiaomi’s eigen MIUI 10.
 

Het toestel is in Nederland (vooralsnog) in twee kleuren verkrijgbaar, Black en Blue.
 
Kort door de bocht een snelle check:
Groot scherm met een degelijke resolutie, check.
Up to date besturingssysteem, check.
Snelle processor en genoeg geheugen, check.
Kwalitatieve camera, meer dan check.
Grote accu met quick charge EN USB-C, check.
Gunstig prijskaartje, check.
 
Op papier een fantastisch toestel voor de prijs dus, en zeker anders dan de standaard. Dit prijssegment is niet de makkelijkste daar fabrikanten als Nokia en Huawei hier veel (vertrouwde) alternatieven bieden. Ik zeg: laat je eens verrassen door een andere fabrikant. Ben je toevallig op zoek naar een kwalitatief goed toestel rond de prijs van 200-250 euro, dan is de Xiaomi Redmi Note 7 zeker een overweging waard, de laatste nieuwe snufjes in een betaalbaar jasje.