Accessoires
08 september 2017 - Ron Smeets

Extra geheugen én backup dock met lader voor je iPhone Sandisk onthult de iXpand Base

Het is een bekende ergernis van iPhone eigenaren. Wil je meer opslagcapaciteit zonder dat je meteen al je data in de cloud zet, waar je overigens ook voor moet betalen als je veel en grote bestanden hebt, dan moet je bij de aanschaf van de iPhone al in de buidel tasten voor een model met 128 of 256GB, Je kunt namelijk niet even snel een microSD kaartje van een paar euro, of tientjes, in het toestel proppen. Sandisk onthulde in Berlijn op de IFA een alles-in-één oplossing hiervoor; de iXpand Base. Laat ik maar meteen beginnen met roepen dat ook die niet écht goedkoop is, maar daarvoor krijg je dan wel een dock met oplader, extra geheugen, automatische back-up en restore functie in één.

Backup en restore
Wanneer je je iPhone aan de iXPand Base koppelt dan worden nieuwe foto’s en bestanden automatisch naar de dock geback-upt. Hij moet dus minimaal dezelfde capaciteit hebben als die van je iPhone. Dat is althans aan te raden. Krijg je een nieuwe iPhone of moet je om een of andere reden je huidige iPhone resetten, dan kun je met een druk op de knop alle bestanden vanuit de iXpand Base naar je iPhone terugzetten. Wil je de dock ook gebruiken als geheugenuitbreiding van je iPhone, dan moet je er een kiezen met meer opslag capactiteit.

Niet veel goedkoper dan Apple
De iXpand Base van SanDisk is verkrijgbaar in vier uitvoeringen; 32, 64, 128 en 256GB. Zoals gezegd, de prijzen van de verschillende modellen zijn niet heel erg goedkoop en maar iets voordeliger dan de meerprijs die Apple vraagt voor meer geheugen in een iPhone. De 32GB iXpand Base kost 50 euro, de 64GB variant 100 euro, voor de 128GB versie betaal je 130 euro en de 256GB dock kost je 200 euro. Ter vergelijk, het verschil tussen de 32 en 128GB iPhone 7 is 110 euro en je betaalt 220 euro meer voor de 256GB iPhone.  De vraag die je je moet stellen is of die dock met extra geheugen, backup en restore functie makkelijker voor jou is dan de services van Apple gebruiken.