Wearables
31 juli 2015 - Ron Smeets

Eerste ronde Samsung smartwatch krijgt een roterende ring Onthulling nieuwe Gear Watch wellicht al in augustius

In de lente van dit jaar doken enkele berichten op over de volgende Samsung Smartwatch. Na vier rechthoekige modellen zou de Koreaanse fabrikant nu met een rond model op de proppen gaan komen. In de SDK doken ronde 'wijzerplaten' op en enkele weken later ook ontwerpen voor een rond horloge waarvan de rand gedraaid kon worden. Zoals je dat wellicht kent van duikhorloges.

Welnu, tijdens een Tizen Developer bijeenkomst in Bangalore (India) heeft de Koreaanse fabrikant bevestigd dat de volgende Gear smartwatch inderdaad een rond ontwerp heeft met een draaiende ring om het toestel. Uit de eerder gelekte ontwerpen voor een dergelijke ring bleek al dat het draaien ook functionele toepassingen zal hebben zoals het in- of uitzomen van foto's of het selecteren van menu-opties en invoeren van teksten.

De geruchten dat Samsung binnenkort, wellicht samen met de lancering van de Galaxy S6 (Edge) Plus al, de Gear A (aka Orbis) smartwatch gaat onthullen. Dat zou dan dus het ronde slimme horloge moeten zijn. Specs die genoemd worden; een dual core Exynos 3472 processor met 768MB RAM, 4GB intern geheugen, de nieuwste versie van het Tizen OS, WiFi, de nodige sensoren (gyroscoop, accelerometer, GPS, barometer), een hartslagmeter en dus een rond display met een resolutie van 360 x 360 pixels.

Bron