Nieuws
05 november 2015 - Ron Smeets

Een sprankje hoop op herstel voor HTC? Omzetstijging van ruim 25% in oktober, maar of we dit al een zwaluw mogen noemen?

HTC zit al meer dan een jaar in de hoek waar de klappen vallen. Dat moge inmiddels wel duidelijk zijn. De waarde van de Taiwanese fabrikant is meer dan gedecimeerd, de omzet daalt gestaag en de verliezen stapelen zich op. Mede daarom zullen de eerste resultaten over de maand oktober HTC een sprankje hoop bieden dat herstel wellicht toch nog mogelijk is. Ok, één zwaluw maakt nog geen zomer natuurlijk. En het is ook nog maar de vraag of we dit al een zwaluw mogen noemen.

De omzet van HTC steeg in oktober weliswaar met ruim 25% ten opzichte van een maand eerder, maar vergeleken met oktober 2014 spreken we toch nog steeds over een daling van ruim 43%. Kortom, de handjes zullen op het hoofdkantoor van HTC in Taiwan nog niet al te enthousiast de lucht in gaan, ook al is dit de beste maand in een half jaar. Zeker niet als je bedenkt dat de omzet over de eerste tien maanden van dit jaar bijna eenderde lager ligt dan over dezelfde periode in 2014; en dat was al geen succesvol jaar voor HTC.

De komende weken, en maanden, worden uiteraard extra spannend. Kan de One A9 ervoor zorgen dat het lichte herstel zich doorzet? Ik heb daar zo mijn twijfels over. Al is dit wel een van de fraaiste nieuwe HTC's die de afgelopen twee jaar in de winkels verschenen zijn. Het toestel heeft echter iets te middelmatige specs voor een iets te hoog prijskaartje. Maar goed, duurder betekent ook meer winst en een relatief hogere omzet, zelfs bij lagere verkoopaantallen. Het worden in ieder geval spannende tijden voor HTC.

Bron