Geruchten
02 augustus 2018 - Ron Smeets

Een kijkje in de toekomst met de HubblePhone Turing Robotic Industries legt de lat wellicht nog hoger voor uitklapbare smartphones

Terwijl we vol spanning wachten op de winnaar in de race voor de eerste uitklapbare/opvouwbare smartphone, werkt een revolutionaire fabrikant aan een wel heel futuristisch model hiervoor. TRI, ofwel Turing Robotic Industries, eerder bekend van de eerste (geflopte) Turing Phone werkt aan een nieuw project die extreem futuristisch uitziet, namelijk de HubblePhone. Dit toestel moet worden voorzien van drie schermen, twee CPU’s, twee GPU’s en in totaal 4 camera’s verdeeld over 6 lenzen.

Turing Robotic Industries

 

TRI staat wellicht bekend voor hun Turing Phone, deze smartphone werd in het najaar van 2016 kort verkocht in een beperkte oplage. Waar in totaal 2000 van deze exemplaren op de pre order stonden werden er in totaal 1000 gecancelled vanwege vertraging in de levering en nog eens 300 vanwege defecten en fabrieksfouten. Men kan stellen een fiasco, echter had dit toestel wel iets bijzonders. Ondanks zijn aparte en robuuste uiterlijk was dit toestel volgens TRI het meest beveiligde toestel op de markt, onkraakbaar van buitenaf. De Turing Phone was ook gemaakt van aparte materialen zoals Liquidmorhium ofwel Liquid metal genoemd, naar verluid is dit materiaal sterker dan titanium of staal. Dit alles zodat zowel de buitenkant als de binnenkant van de Turing Phone zo secure mogelijk is. Kort na de release van deze smartphone, werd het bedrijf failliet verklaard en stopte deze dan ook met de ondersteuning voor de Turing Phone. 
 

Een ware futuristische klaptelefoon
 
In een recent nieuwsbericht is TRI weer opgedoken middels een nieuwe samenwerking en is hun naam omgedoopt naar TSI, Turing Space Industries onder de Turing Holding. Om het makkelijk te houden blijven we bij de naam TRI in dit artikel.
 
Volgens TRI moet hun nieuwste creatie rond 2020 verschijnen, de HubblePhone. Deze smartphone lijkt op een ver doorontwikkelde klaptelefoon die zijn tijd ver vooruit is. Het toestel zal bestaan uit 3 schermen die middels een speciaal scharnier, zowel horizontaal en verticaal, van elkaar open en dicht geklapt kunnen worden. Het besturingssysteem zal draaien op een combinatie van Android P, Sailfish 3 en een eigen systeem gebaseerd op FreeBSD12. Op de site van Turing worden de schermen ‘’Decks’’ genoemd, misschien wel een Star Trek reference. Het upper Deck zal aan weerskanten over een full-hd scherm beschikken en het main deck krijgt een 4K-Amoled scherm. Deze schermen hebben in totaal 4 camera’s verdeels over 6 lenzen. Zo moet het upper Deck over een dual camera, 2 aan de voorkant en een tweede enkele camera aan de achterkant op het scherm beschikken en het main Deck heeft ook een dual camera ter beschikking. De meest opvallende camera kwa specificaties zit gemonteerd in het klapscharnier, volgens Turing moet dit een 60 megapixel camera worden met 15x optische zoom en een zogenoemde ‘’circular LED flash’’. Turing neemt het nog een stapje verder en voorziet het toestel van twee volledige smartphone processors, twee keer intern geheugen en twee keer RAM geheugen. Om dit allemaal te poweren heeft het upper en main deck elk zijn eigen accu, voor een totaal aan 6100 mAh.
 
Puur gebaseerd op deze specificatie’s, beoogd of verzonnen, klinkt dit als een ware futuristische smartphone. Eentje zoals we deze nog nooit gezien hebben kwa uiterlijk en mogelijkheden. Wie een bedrag van ongeveer €2350 euro uiteindelijk wil en kan neerleggen kan zomaar in het bezit kunnen komen van deze Hubble Phone, waarom zeg ik kan, TRI heeft met hun vorige smartphones ook veel beloofd waar uiteindelijk maar een gedeelte van waarheid of mogelijk bleek te zijn, ook de teleurstellende verkopen en het faillissement spreken het bedrijf niet echt ten goede aan. In een tijd waar giganten zoals Samsung, Huawei en Apple de markt domineren lijkt het dan ook onwaarschijnlijk dat een relatief onbekend bedrijf met een smartphone kan komen die deze drie reuzen compleet van hun troon gooit.