Reviews
09 juni 2016 - Ron Smeets

Een besneeuwde HTC 10 review (video) HTC\'s zet met haar nieuwste vlaggenschip weer een flinke stap vooruit

Het is alweer meer dan een maand geleden dat ik de HTC 10 review filmde op een dag dat ik, je kunt het je na al die onweersbuien van de afgelopen weken nauwelijks voorstellen, in 20 centimeter 'neuschnee' stond, op nog geen 20 minuten rijden van het doorgaans zonnige Zuid Limburgse land ;)

OK, de plublicatie van deze review heeft iets langer geduurd dan gepland, maar dat mag de pret niet drukken. Bovendien staan mijn bevindingen van de nieuwe HTC 10 ook vijf weken later nog altijd fier overeind zoals jullie in onderstaande video kunnen zien. Enjoy!

Zoals ik in de video ook al zei ben in over het algemeen wel te spreken over de HTC 10. De toevoeging van de Home Button (met vingerafdruk sensor) is een welkome verbetering en maakt het toestel in de praktijk zeker gebruiksvriendelijker in het gebruik. Hetzelfde geldt voor de vereenvoudigde versie van HTC Sense. Zelf was ik ook wel onder de indruk van de front camera met beeldstabilisatie. Dat is vooral erg handig wanneer je een selfiestick gebruikt.

Jammer is en blijft het feit dat de camera, hoewel die voor HTC begrippen (vergeleken met zijn voorgangers) veel beter geworden is, zich nog niet in alle situaties kan meten met de grote concurrenten. De 12 megapixel camera heeft het met name moeilijk bij het scherpstellen in donkere omstandigheden. Zeker wanneer het object dat gefotografeerd wordt zelf belicht wordt. Dat is het beste te zien bij de foto van Kasteel Hoensbroek hieronder (eerste foto).

Tot slot, maar ook dat heb ik in de video al gemeld, valt het uithoudingsvermogen van de accu, bij zeer intensief gebruik, ietwat tegen. Tijdens de testperiode moest ik het toestel in die situaties voor het eind van de dag tussentijds 'bijladen'. Bij normaal, of redelijk intensief gebruik was dat echter niet nodig.

De belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje:
+++ Design en bouwkwaliteit
+++ Audio en kwaliteit meegeleverde headset
+++ Gebruiksvriendelijkheid en snelheid OS en UI
++ OIS Front camera
+ Camera
- Cameraprestaties in donkere omstandigheden
-- Uithoudingsvermogen van de accu

Hieronder staan nog enkele foto's die ik met de HTC 10 gekiekt heb. Meer foto's van het toestel zelf, plus alle specs kun je hier vinden.