Nieuws
07 augustus 2019 - Luc Meijs

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy Note 10 Good things come in massive sizes?

De nieuwste generatie Note serie van de Koreaanse fabrikant ziet het daglicht. De Samsung Galaxy Note 10 en Note 10+ zijn de laatste toevoegingen aan de nog steeds populaire Note serie. Waar de fabrikant in het verleden wat problemen (…) had met een specifiek model is deze sindsdien goed onderweg om dit allemaal recht te zetten, voornamelijk om dit nooit meer te laten voorkomen. De nieuwe Note 10 serie belooft zowel qua uiterlijk als op papier heel wat voor de consument.
 

To Plus or not to Plus
 
De nieuwe Samsung Galaxy Note 10 komt in twee uitvoeringen, de reguliere Note 10 en een gigantische versie die Note 10+ heet. Beide toestellen zullen minimaal van elkaar verschillen echter genoeg features aan boord hebben om los van elkaar een bepaald segment consumenten aan te spreken. Net zoals de S10 serie beschikken beide modellen over een Ultrasonic Fingerprint Sensor om het toestel te unlocken. De reguliere Samsung Galaxy Note 10 gaat de hierna beschreven specificaties hebben.
 

 • 6.3 inch Dynamic Amoled Inifinity-O Display (2280 x 1080 pixels) HDR10+
 • Exynos 9825, Qualcomm Snapdragon 855
 • 8GB RAM & 256GB ROM (niet uitbreidbaar met microSD)
 • Tripple camera; 16 megapixel f/2.2 ultra wide + 12 megapixel AF f/1.5/f/2.4 + 12 megapixel f/2.1 telephoto
 • 3500 mAh accu met superfast charging, fast wireless charging & reverse wireless charging
 • Een heel array aan sensoren zoals; Accelerometer, Barometer, Ultrasonic Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Proximity Sensor. 
 • BLE S-pen met een 6 axis sensor incl. Gyro sensor en Acceleraton Sensor
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4 & 5 GHz
 • Bluetooth 5.0, NFC, GPS
 • LTE & 5G None Standalone (NSA) Sub6 / mmWave
De Samsung Galaxy Note 10+ zal een stuk groter worden dan de reguliere 10 en daarmee hoogstwaarschijnlijk ook een ander soort publiek aanspreken. De specificaties van de Samsung Galaxy Note 10+ volgen hierna.
 

 • 6.8 inch Dynamic Amoled Infinity-O Display (3040 x 1440 pixels) HDR10+
 • Exynos 9825, Qualcomm Snapdragon 855
 • 12GB RAM & 256/512GB ROM (uitbreidbaar tot max 1TB via microSD)
 • Quad camera; 16 megapixel f/2.2 ultra wide + 12 megapixel AF f/1.5/f/2.4 wide + 12 megapixel f/2.1 telephoto & VGA f/1.4 Depth Vision Camera
 • 4300mAh accu met superfast fast charging, fast wireless charging & reverse wireless charging
 • Een heel array aan sensoren zoals; Accelerometer, Barometer, Ultrasonic Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Proximity Sensor. 
 • BLE S-pen met een 6 axis sensor incl. Gyro sensor en Acceleration Sensor
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4 & 5 GHz
 • Bluetooth 5.0, NFC, GPS
 • LTE & 5G None Standalone (NSA) Sub6 / mmWave
Voor de Note fans over de hele wereld wordt het dus weer een flinke afweging: ga je voor de reguliere Note 10 met zijn 6.3 inch formaat of ga je compleet buiten je broekzak om en kies je de Note 10+ met zijn 6.8 inch display. Het edge to edge ontwerp van de Note 10 zorgt er in ieder geval voor dat ze een bijna randloos uiterlijk hebben en dat zelfs de plus comfortabel in de hand ligt.
 
Features
 
De nieuwe Note serie zal ook een aantal nieuwe en vernieuwde features met zich meebrengen. De Samsung Dex functionaliteit is wederom aanwezig en werkt zoals we dit al kennen. Een nieuwe functie is ‘’ Link to Windows ‘’, in partnerschap met Microsoft heeft Samsung dit mogelijk gemaakt. Middels één klik kunnen gebruikers hun toestel verbinden met een pc of laptop waarna alle meldingen zoals berichten, mails, belletjes en zelfs foto’s op je grote scherm te bekijken zijn zonder je telefoon op te pakken. De S Pen is compleet nieuw ontwikkeld en heeft ditmaal zijn eigen accu, deze wordt opgeladen wanneer de pen zich in het toestel bevindt. De S Pen heeft buiten de zeer accurate schrijf/notitiefunctie een aantal nieuwe mogelijkheden meegekregen. Via het nieuwe ‘’ Air Motion ‘’kun je vanuit de camera app met je S Pen van links naar rechts swipen om zo van cameramodus te switchen, tevens is de zoomfunctie ook te bedienen door een soort draaibeweging. Wie vroeger de klassieke Harry Potter game op zijn of haar pc speelde kan zich de bewegingen herinneren die nodig zijn om deze functies soepel te laten werken.
 

Iets dat ik zelf tijdens de hands on een heel interessante en goed werkende functie vond, is de ‘’ Handwriting to tekst ‘’ -functie. Middels deze functie kun je gemakkelijk en snel je notities omzetten naar PDF of een Word document. Ik heb deze functie kort kunnen uitproberen en zelf met opzettelijk onduidelijk schrijven herkende deze mijn handschrift en werd het vlekkeloos omgezet naar een bruikbaar document. Op mijn vraag; ‘’ welke software zit er achter deze functie? ‘’ konden ze niet direct antwoord geven, echter kwamen ze later erop terug dat het via Google Translate liep, met daarbij nog Samsung-eigen software ter ondersteuning.
 

Verder kun je via de S Pen snel en gemakkelijk video’s en foto’s editten en bewerken door er bijvoorbeeld teksten of 3D AR emoji’s in te tekenen. Tijdens het filmen kun je ook heel eenvoudig bokeh effecten toevoegen door de ingebouwde video editor. Ook kun je clips naar persoonlijke smaak bewerken met de geïntegreerde Adobe Rush functie. De laatste functie die eruit springt, is de Zoom-in Mic mogelijkheid. Hiermee kun je een gewenste audiobron tijdens het filmen dichterbij halen en al het andere omgevingsgeluid dimmen. Tijdens het filmen hoef je je ook geen zorgen te maken voor onscherp beeld want de Note 10 heeft een verbeterde Super Steady functionaliteit waarmee de camera stabiel blijft, zelfs onder hobbelige omstandigheden.
Beide modellen zullen vanaf 23 augustus verkrijgbaar worden in de kleuren Aura Glow en Aura Black, de andere kleuren die we hebben mogen fotograferen worden vooralsnog niet in Nederland beschikbaar. De Samsung Galaxy Note10 met 8GB RAM & 256GB heeft een adviesprijs van 949 euro, de Samsung Galaxy Note10+ is verkrijgbaar in de versie met 12GB RAM & 256GB voor 1099 euro en 12GB RAM met 512GB interne opslag voor 1199 euro. Als je de Galaxy Note10 of Galaxy Note10+ vanaf 7 augustus vooruit besteld, ontvang je 100 euro extra inruilwaarde bovenop de dagwaarde van de smartphone die ingeruild wordt.
 
Hieronder nog een aantal live afbeeldingen van de sneak peak waarbij wij aanwezig mochten zijn.