Toestellen
16 oktober 2015 - Ron Smeets

Deze smartphones zijn genomineerd voor een Telecom Award 2015 Op 2 november worden de zes winnaars bekend gemaakt

Dit jaar worden voor de tweede keer de Telecom Awards uitgereikt. De Awards zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen zes toonaangevende telecom sites. Deze week sloot de termijn waarbinnen fabrikanten smartphones in drie categorieen konden nomineren. Hieronder kun je per categorie bekijken welke toestellen genomineerd zijn.

De komende twee weken worden de genomineerde toestellen onderworpen aan lab-tests en het oordeel van de experts van All About Phones, GSM Helpdesk, Portable Gear, Hardware.Info, Androidworld en Mobile Cowboys.

Op 2 november zullen per categorie twee winnaars bekend gemaakt worden die de Telecom Award voor Beste Product en Beste Koop in hun respectievelijke categorie - tot 200 euro (Entry-level) , 200 tot 400 euro (Mid-range) en vanaf 400 euro (High-end) bekend gemaakt.

Entry-level (tot 200 euro)
- Microsoft Lumia 640 4G
- Motorola Moto G (2015)
- Wiko Highway Pure
- Acer Liquid Z530
- LG G4C
- Huawei Y6
- Honor 4X
- Alcatel OneTouch Pixi 3 5.0

Mid-range (200 - 400 euro)
- Samsung Galaxy A5
- Motorola Moto X Play
- Wiko Highway Star
- LG G4S
- Huawei P8 Lite
- HTC Desire 626
- Sony Xperia M4 Aqua
- Honor 7
- Alcatel OneTouch Idol 3 5.5

High-end (vanaf 400 Euro)
- Samsung Galaxy S6 Edge
- Motorola Moto X Style
- LG G4 Leather
- Apple iPhone 6S
- Huawei P8
- Sony Xperia Z5 Compact
- HTC One M9

Vergeleken met de eerste succesvolle editie, eind 2014, hebben zich dit jaar beduidend meer fabrikanten aangemeld voor deelname. Daarbij moet wel opgetekend worden dat enkele toestellen en merken op basis van de voorwaarden voor deelname afgevallen zijn. De toestellen moeten op het moment van nominatie namelijk breed beschikbaar zijn in de Nederlandse on- en/of offline telecom winkels. Dat betekent voor dit jaar bijvoorbeeld dat de Lumia 950, die pas vanaf december in de winkels verschijnt, en de toestellen van Gigaset, die ook nog niet in de winkels liggen, niet kunnen deelnemen. Hetzelfde geldt voor de OnePlus 2 die immers alleen op uitnodiging en niet vrij in de winkel, te koop is.