Nieuws
02 januari 2019 - Luc Meijs

De Nokia 9 PureView ziet wederom het daglicht Meer informatie gelekt over Nokia’s ultieme camera toestel

Bekende leaker Evan Blass heeft een post gedeeld met renders van de voor- en achterkant van het design van de Nokia 9 PureView. De nieuwste informatie die uitgelekt is laat een promotievideo zien van deze smartphone. De Nokia 9 PureView is hier van alle kanten goed te zien, via andere gelekte informatie weten we ook al een aantal technische specificaties en de displaygrootte van het toestel.
 
PureView als geen ander
 
Dat het nieuwe toestel van HDM Global de focus legt op camera’s is inmiddels wel redelijk duidelijk: niet 3 of 4 maar 5 cameralenzen in samenwerking met Zeiss. Volgens deze video zouden alle vijf lenzen tegelijk samen kunnen werken voor de ultieme foto. Verder zal de camera 10x meer licht dan traditionele smartphone camera’s opvangen om zo ook bij minder goed verlichte omstandigheden de perfecte foto te creëren. De Nokia 9 PureView laat gebruikers bij een genomen foto de focus achteraf verplaatsen via Google Photo’s, hiermee kun je van eenzelfde foto meerdere effecten creëren. De resolutie van de cameralenzen is vooralsnog niet uitgelekt of bekend, maar als we de promotievideo mogen geloven zal het zeker een concurrent worden voor de Mate 20 Pro bijvoorbeeld.
 

Design en tech specs
 
De Nokia 9 PureView zal over een 5.99 inch PureDisplay scherm beschikken met HDR10, 18:9 ratio en 2k-resolutie. Het design heeft een beetje weg van de Nokia 8 Sirocco, met redelijke bezels boven en onder in het scherm en een ietwat hoekig model. Het toestel zal aangedreven worden door een Snapdragon 845 met 6GB aan werkgeheugen en 128GB standaard opslaggeheugen. De vingerafdrukscanner is aan de achterkant verwijderd en is nu, net als diverse andere toestellen, onder het scherm aan de voorzijde te vinden. De Nokia 9 PureView zal standaard met Android 9 Pie in een Android One variant gelanceerd worden. Naar verwachting zal HMD Global het toestel eind januari aankondigen/presenteren. Of het toestel met deze aparte camerasetup ook een hit gaat worden is nog maar de vraag. Een groot struikelblok zal het prijskaartje zijn. Echter kan dit toestel met deze bijzondere insteek nog wel eens een interessante concurrent worden voor de echte cameraliefhebbers.