Nieuws
13 mei 2019 - Luc Meijs

De enige echte foldable-flip phone Motorola: dé comeback van 2019

Begin dit jaar plaatsten we al een artikel over een wel heel aparte comeback van een legendarische smartphone. Een klassieker in een nieuw opvouwbaar design, de Motorola RAZR. Destijds was al bekend dat de Amerikaanse fabrikant een aantal patenten had ingediend voor hun ontwerp en het lijkt er nu op dat we nog dit jaar de release kan gaan zien van deze wereldbekende flip-phone. Volgens /Leaks zijn de afbeeldingen die wij hieronder in het artikel verwerken, de vermoedelijke persrenders of reclamemateriaal van de nieuwe RAZR 2019.
 
Fold me up scotty
 
Dit jaar was de doorbraak van het nieuwe smartphone tijdperk. Vergeet de standaarden en accepteer de nieuwe vouwbare toekomst. Alle grote fabrikanten zijn overtuigd van deze smartphone-tablet in een toekomst in onze broekzakken. Waar een relatief onbekende fabrikant (Royole) de show van de big boys stal door hun toestel ruimschoots voor het nieuwe jaar te presenteren, sloegen fabrikanten als Samsung en Huawei genadeloos terug met een beter doordacht en praktisch ontworpen foldable. De Samsung Galaxy Fold is (ondanks recente problemen bij de testexemplaren) halverwege dit jaar verkrijgbaar en de Huawei Mate X is dan ook beschikbaar.
 

Na de nodige speculatie en patentaanvragen van de Amerikaanse fabrikant lijkt de Motorola RAZR nu werkelijkheid te worden. Via /Leaks zijn er een aantal renders van mogelijk persgerelateerd materiaal gelekt. Op de foto’s is duidelijk de verpakking van de Moto RAZR te zien, verder tonen de foto’s een aantal meegeleverde accessoires. Zo te zien zal het totaalpakket geleverd worden in een prismavormige verpakking die net als het toestel uit- vouwbaar is. Binnenin kunnen we een standaard USB type C kabel zien, oordopjes, een USB C naar 3.5mm Jack adapter (RIP jack) en een standaard thuislader die vermoedelijk over een type Quickcharge beschikt.
 

Het toestel zelf wordt in de dichtgeklapte toestand gepresenteerd, echter zien we geen duidelijke kenmerken van het toestel. De camera of knoppen zijn in dit persmateriaal niet te zien. Ook het tweede scherm aan de achterkant van het toestel is niet zichtbaar. De geruchten rondom de specificaties van dit toestel zijn als volgt. Een 6.2-Inch OLED scherm met een resolutie van 876 x 2142, Intern geheugen van 128GB (uitbreidbaar) met 6GB aan RAM, een accucapaciteit van 2730mAh inclusief een vorm van fast charging. Over de processor zijn er vooralsnog tegenstrijdige berichten, dit zou een Snapdragon 710 of een 855 kunnen worden.
 

Verdere specificaties zijn helaas nog niet bekend, echter zien de renders in deze leak er wel uit alsof het toestel daadwerkelijk dit jaar nog een reveal gaat krijgen. Motorola wil de strijd duidelijk aangaan met de grote jongens in de vouwbare smartphone branche en kan dit wellicht nog winnen ook gezien de indrukwekkende historie van de klassieke RAZR. Stel de fabrikant brengt dit toestel voor een meer aantrekkelijke prijs (dan die van Samsung of Huawei) op de markt, met stock android zoals we gewend zijn van Motorola, niet teveel poespas of kwetsbare elementen en degelijke specs. Dan is dit zelfs de vouwbare smartphone die mijn voorkeur heeft tegenover de concurrenten. Een reboot van het origineel maar met het technische vernuft van nu. De geschatte prijs van dit toestel is volgens geruchten rond de 1500 USD. Over een releasedatum of in welke markt het toestel beschikbaar wordt is ook nog niks bekend, we kunnen enkel afwachten tot er meer bekend wordt.