Nieuws
18 april 2019 - Luc Meijs

Breaking news: Samsung Galaxy Folds al direct stuk Verwijder op screenprotector lijkende laag niet!

Bekende Youtubers en andere testers die de Samsung Galaxy Fold ter review hebben gekregen, klagen over kapotte units al enkele dagen na gebruik. Van schermhaperingen en screen bleeding tot units die helemaal niets meer doen. De Samsung Galaxy Fold is nog niet officieel verkrijgbaar voor de reguliere consument, echter lijkt dit een probleem dat direct aangepakt dient te worden.
 

Foldgate
 
In 90% van de gevallen die momenteel bekend zijn gaat het om een zogenoemde ‘’User error’’, dit komt door het volgende;
 

Over het scherm van de Samsung Galaxy Fold (en ja voor sommige lijkt het op een screenprotector) bevindt zich een speciale polymeer beschermlaag die cruciaal is voor de structurele integriteit van het scherm. In de doos van de Galaxy Fold (consument) zit een duidelijke waarschuwing om deze dan ook niet te verwijderen. Een logisch gevolg van het niet lezen van user manuals of instructies die bij je aangekochte apparatuur geleverd worden. Laten we eerlijk zijn: de meesten van ons (including me) lezen deze blaadjes niet tenzij we het product niet aan de praat krijgen of al grandioos de mist in zijn gegaan, zoals hier dus. Door sommige reviewers werd bevestigd dat Samsung bij hun “not for sale” units deze waarschuwingsnota niet bijgeleverd heeft. Dit verklaart waarom sommigen dachten dat dit simpelweg een screenprotector zou moeten zijn gezien er nogal wat toestellen standaard met eentje verkocht worden. OnePlus en veel Huawei toestellen bijvoorbeeld.
 
De 10%
 
Niet user error gevallen zijn er ook een paar bekend. Zo heeft een tester van het populaire platform The Verge een heel ander (dringend) probleem. Bij dit testexemplaar lijkt het erop dat een stofdeeltje of zelfs mechanisch gedeelte los is gekomen en onder het scherm is geraakt. Door het open- en dichtvouwen van het scherm is het toestel uiteindelijk compleet gebroken door de constante druk vanuit dit deeltje op het scherm.
 

Bij een toestel dat momenteel de eerste generatie is van toekomstige modellen kunnen we er vanuit gaan dat er wat bugs en hickups inzitten. Ook omdat de Fold gebruikmaakt van een compleet nieuw en redelijk ingewikkeld mechanisch scharniersysteem waarmee het scherm kan buigen, is het een kwalijke zaak mocht hier iets losschieten en tot schade leiden. Wat er nu precies onder het scherm is gekomen kan de tester nog niet toezeggen gezien het toestel direct terug naar Samsung gestuurd moest worden voor nadere inspectie. Wat belangrijk is, is dat mocht dit een fout van het scharniersysteem zijn dan dient de fabrikant er nog eens heel goed naar te kijken en met een oplossing te komen voordat het toestel publiekelijk verkocht gaat worden. Stel het is een stofdeeltje vanuit je broekzak, dan zullen we de Fold extreem voorzichtig moeten behandelen en constant checken of er niks tussen het buigbare gedeelte is gekomen.
 

Welke van de twee scenario’s het ook uiteindelijk blijkt te zijn, de Samsung Galaxy Fold is momenteel de start van een compleet nieuw smartphone tijdperk. Een tijdperk waarin grenzen wederom verlegd worden en mogelijkheden gepushed worden. Ik geloof er heilig in dat ondanks alle fouten of klachten die nu opduiken het eindproduct er alleen maar beter op wordt en dat we in de nabije toekomst innovatieve(re) buigbare toestellen krijgen te zien.
 
But for now, handle with care! En: lees vooral de handleiding …
 

Officieel statement vanuit Samsung betreffende dit probleem

Source