Nieuws
03 september 2018 - Ron Smeets

Bewust of onbewuste lek, Google’s Pixel 3XL ziet wederom het daglicht Google’s Pixel 3 duikt alweer op, ditmaal op de achterbank van een nietsvermoedende taxi chauffeur

Er zijn al meerdere berichten online verschenen over Google’s volgende Pixel toestellen, de Pixel 3 en 3XL. Deze berichten bevatten geruchten over de specs van de toestellen (voornamelijk de 3XL) en het uiterlijk. Ditmaal komt het bericht van een nietsvermoedende taxichauffeur die tijdens zijn werk merkte dat er wel een heel merkwaardig toestel achtergebleven was op de achterbank. Zo merkwaardig dat deze chauffeur ons heeft beloond met wat close up foto’s van het toestel. Het gaat hier namelijk om de Pixel 3XL, de zwarte variant om precies te zijn.

Dual selfie camera setup
 
Op de foto’s is te zien dat achtergrond van het vergrendelscherm gebruik maakt van Google wallpapers. Bovenin het toestel is een notch te zien met daarin twee cameralenzen en een kleine speaker, onderin het toestel is een grote frontfacing speaker te zien. Het toestel heeft relatief weinig bezels, enkel aan de onderkant van het scherm waar deze speaker zich bevindt. De dual selfie camera zal volgens recente geruchten over 2x een 8MP camera beschikken, een 8MP main camera en een 8MP diepte camera, bij Google wordt al geruime tijd over de term ‘’Super Selfies’’ gesproken, wellicht dat dit hiermee iets te maken heeft. Google heeft in deze camera waarschijnlijk enkele aanpassingen aangebracht zoals een wide angle lens en een verbetering voor het unlocken van de Pixel via gezichtsherkenning. Op de foto’s is ook duidelijk de achterkant van het toestel te zien, het materiaal wat gebruikt is voor de nieuwe Pixel 3 serie lijkt op een combinatie van glas en metaal, hetzelfde materiaal als bij zijn voorganger. 
 

Daadwerkelijke release
 
Wanneer de toestellen daadwerkelijk beschikbaar zullen worden is nog even afwachten. Volgens een gelekte advertentie zal dit rond 4 oktober plaatsvinden echter zeker weten we dit vooralsnog niet. In een eerder gelekt artikel kunnen we zien dat een stel Russische bloggers een prototype toestel in handen hebben gekregen, deze jongens hebben ook al een reeks foto's genomen zodat men alvast een impressie van de camera krijgt, verder hebben ze nog een filmpje op hun twitter gedeeld waarop te zien is dat deze prototype draadloos laden ondersteund. Onderin het artikel staan de linkjes naar de foto's en de video van de Pixel 3XL,
 
We zullen de komende tijd waarschijnlijk nog genoeg geruchten krijgen van dit toestel gezien de frequentie van de leaks, of deze bewust of onbewust zijn blijft echter een raadsel en discussiepunt.
 

Bron foto's

Bron Twitter video