Nieuws
30 november 2015 - Ron Smeets

Amazon maakt werk van Drone Delivery (video) De service is nog niet live, maar Jeremy Clarkson legt uit hoe het werkt

Nee, het is er nog niet, maar bij Amazon maken ze er wel al behoorlijk werk van; de levering van bestellingen en pakketjes met drones. In onderstaande video hebben ze kersverse medewerker Jeremy Clarkson ingezet om te demonstreren hoe Amazon Prime Air zal werken. Een typische Clarkson video waarvoor hij, voor zover bekend, geen medewerkers heeft afgetuigd ;)

De drone die Amzon gebruikt ziet er duidelijk anders uit dan de meeste modellen die in de winkels liggen. Hij moet immers pakjes kunnen 'laden en lossen'; ook als het regent. De drone heeft een bereik van 15 mijl (ca 24 kilometer) en bezorgt het pakketje op de plek waar de ontvanger een soort placemat neerlegt.

Zoals gezegd, de service is nog niet live. Technisch zou dat wel al kunnen, maar ze hebben natuurlijk ook nog te maken met diverse regelgevingen en vergunningen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant