Nieuws
30 september 2019 - Luc Meijs

Aanpasbaar Apple logo op je iPhone Patent onthult plannen

Waar de concurrentie de fabrikant al voor is gegaan, lijkt het er nu op dat Apple zelf ook denkt aan aanpasbare lednotificaties. Volgens een patent, gevonden door Apple Insider, is de fabrikant aan het spelen met ideeën over ‘’aanpasbare decoratie’’ die reageert op verschillende inkomende communicatie zoals oproepen, berichten, het openen van je camera app en kalenderafspraken bijvoorbeeld. Deze aanpasbare decoratie zal zich dan manifesteren in de vorm van het alom bekende Apple logo op de achterkant van je iPhone door bijvoorbeeld te knipperen of van kleur te veranderen.
 
Apple led
 
Het idee om een aanpasbaar led-element in een smart device te plaatsen, is zeker niet nieuw maar ook niet heel oud. Apple heeft er zelf een hele tijd geleden mee geëxperimenteerd op hun Macbooks, tot aan het 2015 model. Voor de fabrikant zal het 
uiteindelijk dus geen grote of ingewikkelde stap zijn gezien ze dit al eerder hebben geïmplementeerd. Op een smartphone is het tot dusver nog niet gekomen, echter doen er in de Apple fanbase al sinds jaar en dag geruchten en verzoeken de ronde om dit te realiseren. Nu er steeds meer fabrikanten met een device komen waarin een enkelkleurige led of zelfs RGB(W) led zit (denk aan bijvoorbeeld de Razer Phone 2, Asus ROG Phone en de recente Motorola One Zoom) lijkt een iPhone met eenzelfde stukje tech niet meer ver.
 

Volgens het patent wordt er gesproken over ‘’cellular telephone’’ devices voor gebruik van deze technologie. Dit zijn natuurlijk sterke aanwijzingen dat de fabrikant het overweegt te implementeren op toekomstige iPhones. Verder in het patent staan wel nog tekeningen van andere devices waarbij het gebruik van toepassing is, deze lijken sterk op een laptop, tablet en iMac. Dus sluiten we niet uit dat de fabrikant wellicht iets van plan is met hun hele line up aan producten.
 
Apple’s 2020 led line up?
 
Zoals bij alle patentaanvragen het geval is: niet alle patenten worden ook daadwerkelijk in reële producten gerealiseerd. Het kan best zijn dat de fabrikant slechts de patentaanvraag doorvoert om de rechten op het idee vast te leggen. In de nieuwste producten vinden het alvast zeker niet terug. De iPhones die net nieuw zijn uitgekomen, worden vooralsnog positief ontvangen vanwege hun camera en videokwaliteit. De Pro Max modellen komen goed uit de test qua accuduur echter zijn er ook meer dan genoeg consumenten die van mening zijn dat Apple meer had kunnen doen met hun smartphones. Het design is wederom niet gewijzigd en er missen features die bij andere merken al een gewoonte zijn geworden, denk aan een in screen vingerafdrukscanner, punch hole selfiecamera voor meer screen to body ratio, een hoger refresh rate display en USB C bijvoorbeeld. Nu mijn wens van afgelopen jaar helaas niet is uitgekomen, moet ik nog maar zien wanneer we weer een revolutionair model kunnen verwachten van de Amerikaanse fabrikant. September 2020, nog maar 12 maandjes …