Simyo

Simyo sim only is een dochterbedrijf van KPN. In 2005 werd het bedrijf opgezet om klanten met een laag verbruik een abonnement aan te bieden. Al vanaf een paar euro per maand kan je bij Simyo een abonnement afsluiten. Uiteraard gaat het hier om een sim only zonder mobiele telefoon. De contracten zouden een alternatief moeten zijn voor klanten die op dit moment prepaid bellen. Alle mobiele aansluitingen worden aangesloten op het betrouwbare KPN netwerk. Bij Simyo sim only regel je alles rondom je mobiele telefoon zelf. Dit doe je online via de website waar je elke maand je bundels weer kan aanpassen.

Een sim only abonnement afsluiten

Via simyo sim only kan je alleen een contract zonder toestel afsluiten. Het voordeel van een sim only is dat je geen lening hoeft af te sluiten voor een nieuw toestel. Je voorkomt zo een BKR registratie als je toestel duurder is dan € 250. Nog een voordeel is dat je vaste lasten een stuk lager zijn. Je hoeft niet iedere maand je toestellening te betalen en je krijgt korting op de maandelijkse kosten. Je kan bij de provider een contractt afsluiten per maand of voor een jaar. Bij een maandabonnement kan je elke maand je abonnement opzeggen. Bij een jaarabonnement betaal je een vast laag bedrag per maand. Je kan je abonnement helemaal zelf samenstellen via de website. Eventueel kan je dit elke maand weer wijzigen. Bijvoorbeeld als je extra belminuten of data nodig hebt. Onbeperkt bellen/smsen is een optie, maar helaas kan je geen onbeperkte data nemen. Verbruik je toch te? Simyo sim only heeft naast een abonnement nog prepaidkaarten. Bij de prepaidkaarten kan je maandbundels nemen. Je kan zo voordelig bellen en internetten op het netwerk van KPN. Wil je overstappen naar een sim only met nummerbehoud? Je kan bij Simyo sim only altijd overstappen met behoud van je oude nummer.

Netwerk

Simyo is een virtuele provider. Dit wil zeggen dat ze geen eigen netwerk hebben of winkels waar je een abonnement kan afsluiten. Het bedrijf is onderdeel van KPN en maakt gebruik van het KPN netwerk. Dankzij het betrouwbare netwerk van KPN blijf je bereikbaar en kan je snel internetten. Qua bereik is KPN het 2e netwerk van Nederland. Je hebt bijna in het hele land een uitstekend bereik en toegang tot 4G internet. Klanten geven het netwerk waarop Simyo draait volgens een onderzoek van de consumentenbond een 8,5. De klanten zijn tevreden over het bereik en vooral over de snelheid van het internet. Gemiddeld geven klanten de provider een 8,9 voor de snelheid van het internet. 4G internet is bij Simyo sim only standaard inbegrepen bij je abonnement. Je betaalt hier niets extra’s voor. Gemiddeld downloaden klanten met 20 mb per seconde en uploaden ze met 10 mb per seconde. Uiteraard moet je toestel wel 4G ready zijn om er gebruik van te maken. Als je mobiel niet klaar is voor 4G, dan maak je automatisch gebruik van het 3G netwerk.

Klantenservice van Simyo sim only

Volgens onafhankelijke testen is Simyo sim only al een paar jaar op rij uitgeroepen tot beste sim only provider van Nederland. De klantenservice krijgt zelfs een 9,4 bij de consumentenbond. Al je zaken rondom je sim only kan je regelen via de website of speciale app. Loop je ergens tegenaan? Kijk gerust eens bij de meest gestelde vragen op de website. Staat je vraag er niet tussen, maar is deze wel vrij algemeen? Je kan je vraag stellen op het forum. Op het forum kan je vraag beantwoord worden door andere Simyo klanten. Binnen één werkdag geeft een medewerker zelf antwoord op je vragen op het forum. Simyo heeft ook een speciaal social media team. Je kan via het social media team je vragen stellen via Facebook, Twitter en Whatsapp. Als je vraag geen haast heeft kan je deze per mail stellen. Binnen drie werkdagen krijg je antwoord op je vragen. Als je direct antwoord wil op je vragen, dan kan je altijd even bellen. De klantenservice is telefonisch iedere werkdag bereikbaar. Je kan de klantenservice zelfs in de avonduren bellen. Je kan Simyo sim only bereiken via een 0800 nummer. De klantenservice is zo voor iedereen gratis bereikbaar.