Robin Mobile sim only

Uit onvrede over andere mobiele providers werd Robin Mobile opgericht. Het bedrijf was ontevreden over de hoge kosten als je over je bundel heenging. In 2012 besloten ze met een knipoog naar Robin Hood een nieuwe provider op te richten. Ze besloten met Robin Mobile sim only het anders aan te pakken. Voor een vast bedrag per maand bel, internet en sms je altijd onbeperkt. Je hebt dus nooit te maken met extra kosten omdat je over de bundel heengaat. Het is de eerste mobiele provider, waarbij elke klant onbeperkt belt en dezelfde prijs betaalt.

Een Robin Mobile Sim only abonnement

Een Robin Mobile sim only is altijd zonder toestel. Je moet dus zelf een toestel regelen. Het voordeel van een sim only is dat je een scherpe prijs betaalt en je geen toestellening hoeft af te sluiten. In ruil daarvoor kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt bellen, smsen en internetten. Je kan nooit meer buiten de bundel gaan, doordat alles onbeperkt is. Dit wordt het junior abonnement genoemd en wordt standaard geleverd met 3G internet tot 2 Mb per seconde. Wil je graag gebruikmaken van het snelle 4G netwerk? Je kan een Robin Mobile sim only Super Snel 4G afsluiten. Bij dit abonnement krijg je toegang tot het 4G netwerk van KPN. Je kan met 15 Mb per seconde internetten. Heb je in eerste instantie voor een junior abonnement gekozen? Je kan elke maand je bundels aanpassen. Je kan bijvoorbeeld de internetsnelheid verhogen, als deze toch te laag blijkt te zijn. Je zit bij Robin sim only nergens aan vast en je kan maandelijks opzeggen. Wil je overstappen naar Robin sim only? Uiteraard kan de provider de overstap voor je regelen. Je kan bij Robin sim only overstappen met nummerbehoud.

Netwerk

Robin Mobile sim only is een virtuele mobiele aanbieder. Ze hebben geen eigen netwerk of winkel waar je terecht kan. Doordat ze geen eigen netwerk hebben kunnen ze de kosten laag houden. Voor de mobiel hebben ze een contract afgesloten bij KPN. Elke Robin Mobile sim only wordt aangesloten op het betrouwbare KPN netwerk. Standaard word je aangesloten op het 3G netwerk van KPN. Op het 3G netwerk heb je een datasnelheid van maximaal 2 Mbps. Dit is voldoende voor Whatsapp, maar te traag voor Facebook en het bezoeken van websites. Met het ‘gewoon snel abonnement’ op het 3G netwerk krijg je 4 Mbps. Het bezoeken van Facebook en websites gaat hierbij een stuk sneller. Wil je dezelfde snelheid als thuis? Op een 4G netwerk kan je snel internetten met 15 Mbps. Je kan nog kiezen voor extra snel 4G met 25 Mbps. Robin Mobile sim only richt zich als prijsvechter vooral op klanten die gebruikmaken van onbeperkt internet, bellen en smsen. Klanten die weinig gebruik maken van hun bundel kunnen beter voor een andere prijsvechter kiezen. Doordat Robin Mobile sim only op het KPN netwerk draait, kan je rekenen op een stabiel netwerk in Nederland.

Website Robin Mobile Sim Only

Via de website van Robin Mobile sim only regel je al je zaken. De provider is een MVNO oftewel een virtuele provider. Ze hebben geen winkels waar je terecht kan voor een nieuw abonnement. Op de website zelf zijn alle voorwaarden direct helder. Als de Robin Hood onder de providers vinden ze het belangrijk om geen kleine lettertjes te hebben. Je ziet direct wat je krijgt en hoe snel je data is. Ze verstoppen zich niet voor lage snelheden. Als je slechts een 3G snelheid krijgt bij je abonnement staat dit duidelijk aangegeven. Via de website kan je een abonnement afsluiten en overstappen. Wil je achteraf toch de snelheid van je internet verhogen? Geen probleem. Je sluit bij Robin Mobile sim only altijd een maandcontract af. Je kan je aansluiting niet alleen iedere maand opzeggen, maar ook wijzigen. Het wijzigen van je bundels regel je online via de website. Elke maand krijg je via de website extra prepaid tegoed. Dit tegoed kan je gebruiken om naar 45 landen buiten Nederland te bellen of te smsen. Via de website kan je elke maand je saldo checken. Je ziet direct hoeveel tegoed je nog hebt om een telefoontje te plegen naar het buitenland.